Tone Ingebrigtsen:

Solgte under krisen

Tone Ingebrigtsen har i lang tid stått som eier av frisørsalongene «In Line». Omtrent samtidig som tre av sønnene brøt samarbeidet med pappa Gjert, solgte hun begge.

SOLGTE: En drøy måned etter at brødrene brøt samarbeidet med pappa Gjert, solgte Tone Ingebrigtsen frisørsalongene sine. Foto: Andreas Fadum
SOLGTE: En drøy måned etter at brødrene brøt samarbeidet med pappa Gjert, solgte Tone Ingebrigtsen frisørsalongene sine. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

I februar 2022 kom nyheten om at friidrettsbrødrene Jakob (23), Henrik (32) og Filip Ingebrigtsen (30) brøt samarbeidet med trener og pappa Gjert Ingebrigtsen (57).

Han hadde på daværende tidspunkt trent sønnene i en årrekke, og vunnet flere mesterskapsmedaljer under sin periode som trener.

En knapp måned etterpå, solgte også mamma Tone Ingebrigtsen (53) frisørsalongene hun eide. Dette for å kunne tilbringe mer tid sammen med familien, samt være til stede under mesterskapene til løpebrødrene, skriver Stavanger Aftenblad.

BRYLLUP: Tone Ingebrigtsen dukket opp uten ektemannen Gjert i bryllupet til sønnen Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Solgte etter 25 år

I mars 2022, solgte Tone Ingebrigtsen frisørsalongene «In Line», som hun hadde drevet med i 25 år. In Line-salongene har ekteparet eid gjennom selskapet «Tega AS».

«Firmaet ble etablert i 1997 av Tone Eva Ingebrigtsen. De første ti årene ble selskapet drevet som personlig foretak, men har fra 2008 vært drevet som AS. I 2010 kjøpte In Line Frisør AS virksomheten Håret Frisørteam AS i Sandnes. I 2011 ble denne Håret Frisørteam AS innfusjonert i In Line Frisør AS og ligger i dag i Lurabyen kjøpesenter under navnet In Line Frisør Lurabyen», står det på frisørsalongens egne nettsider.

I 2022, var det derimot over. På nettstedet Proff.no, fremkommer det at daglig leder, styre og adresse for foretaket, ble endret allerede 31.03.2022, en drøy måned etter at friidrettsbrødrene hadde brutt samarbeidet med pappa Gjert.

Gjert Ingebrigtsen dukket opp på hytteplansmila. Video: Christian August Cederblad / Dagbladet. Vis mer

Ønsket å selge lenge

Til Stavanger Aftenblad kunne ekteparet Ingebrigtsen fortelle at de allerede i 2019 hadde engasjert en megler for å sondere markedet for potensielle kjøpere.

- Vi hadde på det tidspunktet bestemt oss for å selge, og Tone ønsket å trappe ned som daglig leder. Men så kom coronaen og satte en effektiv stopper for prosessen. For jeg kan si deg én ting: Det å selge en bedrift av vår type under en pandemi, er alt annet enn lett, uttalte Gjert Ingebrigtsen til Aftenbladet/E24.

SAMMEN: Gjert Ingebrigtsen og kona Tone Ingebrigtsen har holdt sammen siden videregående. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
SAMMEN: Gjert Ingebrigtsen og kona Tone Ingebrigtsen har holdt sammen siden videregående. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Tone Ingebrigtsen har bygget opp og vært sjef for In Line-salongene siden 1997, og kunne fortelle til Stavanger Aftenblad at hun fortsatt kom til å ha et overordnet ansvar - selv om hun ikke lenger skulle eie kjeden.

- Jeg skal fortsette som frisør og fortsatt ha mine faste kunder. Noen har jo gått til meg i over 20 år. I tillegg skal jeg ha et spesielt ansvar for opplæring av nye medarbeidere. Det blir spennende. Og så skal det bli litt befriende å slippe alt ansvaret som daglig leder.

Videre la hun til at hun så frem til å bruke litt mer tid på familien, samt å være med løpeguttene på reise under stevne.

Møttes på videregående

Frisøryrket er trolig noe som står Tone Ingebrigtsen nær. Det var nemlig da hun studerte til å bli frisør, at hun traff sin kjære Gjert - som hun nå har fått syv barn med.

- Jeg har alltid vært opptatt av mote og klær. Egentlig bestemte jeg meg for å bli hudpleier, men rådgiveren på skolen anbefalte meg å bli frisør. Det var lettere å tjene en grei lønn som frisør, uttalte hun i podkasten «Frokost for hjernen».

OMDISKUTERT: Jakob Ingebrigtsen får rivalene til å heve øyenbrynene. Video: NRK Vis mer

I podkasten kunne hun også avsløre at hun traff Gjert på samme skole. Han studerte automatiseringsteknikk i klasserommet ved siden av, og hun la merke til at han stort sett befant seg på samme sted som henne.

Plutselig ble det dem. Hun var 16 år på det tidspunktet, han var fire år eldre. Det tok ikke lang tid før paret ventet sitt første barn. Og da Tone bare var 17 år, kom eldstemann Kristoffer til verden.

- Det gikk litt fortere enn det vi hadde tenkt … Men vi taklet det også.

GIFT: Lørdag 23. september giftet Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson seg i Bragernes kirke. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

LES OGSÅ: - Skulle ikke snakke om det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer