John Carew:

Solgte luksusleilighet til superstjerne

John Carew håver inn nye millioner på eiendomsmarkedet.

EIENDOMSSALG: John Carew har solgt en leilighet i Miami til idrettskollegaen Rob Gronkowski. Foto: NTB Scanpix
EIENDOMSSALG: John Carew har solgt en leilighet i Miami til idrettskollegaen Rob Gronkowski. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rob Gronkowski var en av NFLs største profiler fram til han la opp i mars 2019. Han skal være god for rundt en halv milliard kroner, og nå har 30-åringen funnet noe han kan bruke litt av pengene på.

En rekke medier, deriblant LA Times, skriver at Gronkowski har kjøpt en lekker leilighet i Miami av John Carew (39).

Punger ut 15 millioner

Gronkowski solgte nylig sitt penthouse i Boston for 20 millioner kroner, og har nå punget ut nærmere 15 millioner for Carews luksusleilighet i Biscayne Bay, Miami, ifølge avisen. Han flytter snart inn sammen med modellkjæresten, Camille Kostek.

Hjørneleiligheten er plassert i 39. etasje i Miamis femte høyeste bygg, «Marquis», og gir en fantastisk utsikt ut over byen, havna og havet. Leiligheten skal ha et areal på rundt 350 kvadratmeter, og inneholder fem soverom og fem bad. Med seks meter under taket, hvitt gulv og hvite vegger, gir leiligheten en god romfølelse.

PAR: Gronkowski flytter inn sammen med Camille Kostek. Foto: NTB Scanpix
PAR: Gronkowski flytter inn sammen med Camille Kostek. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Glassveggene kan skyves til side, og Gronkowski kan gå ut på terrassen til en nydelig utsikt på morgenen. I overetasjen er det et gigantisk soverom med store vinduer ut mot havna. Carews gamle hjem ble bygd i 2009, og i bygget finner man også badebasseng, spa og treningsstudio til fri bruk.

Rapstjerna Drake solgte en leilighet i samme skyskraper i fjor, ifølge Architectural Digest.

Carews eiendomssuksess

Carew kjøpte sin første leilighet i 1999, samme år som han gikk fra Vålerenga til Rosenborg. Siden har den tidligere fotballspilleren investert stort i eiendom - og med stor suksess.

I 2016 ble det meldt at han hadde solgt en bygård i Oslo for 120 millioner kroner, og doblet investeringen sin. Carew har også investert 40 millioner kroner i leiligheter på Sørenga i Oslo, og totalt skal han eie flere titalls eiendommer i inn- og utland.

Carew har fått hjelp av sin mangeårige rådgiver og agent, Per A. Flod, med investering i eiendom gjennom årene. Carew har også takket moren, Jorunn, for gode råd.

FOTBALLSTJERNE: John Carew har en god fotballkarriere bak seg, her er han avbildet under en kamp for Aston Villa i 2010. Foto: NTB scanpix
FOTBALLSTJERNE: John Carew har en god fotballkarriere bak seg, her er han avbildet under en kamp for Aston Villa i 2010. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg har stor respekt for penger. Det har jeg fått inn med morsmelka, har Carew tidligere uttalt i et intervju med VG. Carew tjente også store penger på fotballkarrieren, hvor han gjorde suksess i storklubber som Roma, Valencia, Lyon og Aston Villa.

Ifølge mansionglobal.com kjøpte Carew leiligheten i Miami for rundt 20 millioner norske kroner, og med en salgssum på rundt 15 millioner, blir det et minusprosjekt for nordmannen. En sjeldenhet i hans eiendomskarriere.

Sløser ikke med penger

Etter at Carew la proffkarrieren innenfor fotball på hylla har han hatt nok å holde på med, både med investeringer i eiendom, og dyrking av interesser som fotografi og skuespill.

Ifølge VG Helg har Carew trolig tjent mellom 250 og 300 millioner kroner i årenes løp. I 2017 eide han om lag 30 eiendommer i Norge, USA og England. Dét betyr likevel ikke at han kaster om seg med penger.

- Jeg har vært gjennom det rushet med sportsbiler i ung alder, som alle fotballspillere er. men jeg sløser ikke med penger. Jeg er ikke streng, men jeg er faktisk ikke veldig sånn «flashy», sa Carew til VG Helg i 2017.

ÅPNER OPP: John Carew deler detaljer om hvordan drømmedama skal være. Vis mer

Likevel, det å ha tjent noen hundre millioner kroner har en viss innvirkning på hva slags liv man lever. Det å reise til utlandet er for eksempel ikke forbeholdt et par uker i sommerferien for en pensjonert fotballproff.

Carew fortalte at han setter pris på å bruke penger på opplevelser, fremfor på materielle ting. Og da velger han gjerne fra øverste hylle:

- En av de tingene jeg hadde lyst til å gjøre etter karrieren, var å reise og se verden. Jeg har muligheten til å sette meg på et fly når jeg vil, fly business class, og bo på de beste hotellene. Jeg kunne hatt ti dyre biler i garasjen, men det er ikke sånn jeg holder på, sa han i VG-intervjuet.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: Solgte burgere fra bilen - nå er han millionær

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer