John Carew:

Solgte leilighet med svimlende gevinst

Den tidligere fotballstjernen John Carew har solgt toppleiligheten på Sørengkaia i Oslo.

SOLGT: Toppleiligheten som ligger i femte etasje og har utsikt over Oslofjorden er solgt. Foto: Espen Solli
SOLGT: Toppleiligheten som ligger i femte etasje og har utsikt over Oslofjorden er solgt. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert

John Carew (40) kjøpte leiligheten, som ligger i femte etasje på populære Sørengkaia i Oslo med utsikt over fjorden, for 20 millioner da den var på tegnebrettet, og den sto ferdigstilt i 2017.

Leiligheten rommer 132 kvadratmeter og ble lagt ut med en prisantydning på 27,5 millioner kroner.

Nå er den solgt, får Børsen bekreftet. Kjøpesummen ble på 29,3 millioner kroner, 222 000 kroner per kvadratmeter.

Dermed stikker Carew av med en svimlende gevinst på 9,3 millioner, minus det han har brukt på oppussing.

Det skal etter alt å dømme tilsvare ny prisrekord øst for Akerselva.

GODE VENNER: Det er ikke første gang vi ser John Carew og Prins William kose seg i hverandres selskap. Her får vi se guttene på tribunen da fotballaget Aston Villa skulle kjempe seg tilbake til hovedligaen i England. Vis mer

- Gapet blir mindre

Ansvarlig mekler for salget, Hans Houeland i DNB, bekrefter salget, men vil ikke kommentere pris eller kundeforhold.

- Av prinsipp vil jeg ikke gå nærmere inn på pris eller de nevnte opplysningene, sier han til Børsen.

Houeland legger imidlertid til:

- Gapet mellom øst og vest blir mindre, og sentrumskjernen større. Vi er bare i startfasen av prisutviklingen i området.

DRØMMEHJEMMET: Helene Olafsen og Jørgen Nilsen kjøpte drømmeboligen på Malmøya i fjor. Nå viser de frem huset i YouTube-serien «Klarna stikker innom». Video: Klarna Vis mer

- Vesentlig oppgradert

Houeland har tidligere begrunnet prisantydningen med at boligen er vesentlig oppgradert innvendig, samt at boligen ble kjøpt i 2015.

- Det er også den toppleiligheten på Sørenga med absolutt best beliggenhet. Man er ytterst på tuppen av Sørenga med sjøutsikt fra alle vinduene som er i leiligheten, i tillegg til at det er en trapp opp med en liten stue som fører deg ut på en 86 kvadratmeter stor takterrasse, sa han til E24 forrige uke, da det ble kjent at leiligheten var lagt ut for salg.

MILLIONGEVINST: John Carew stikker av med en svimlende gevinst på 9,3 millioner, minus det han har brukt på oppussing.

  Foto: Andreas Fadum
MILLIONGEVINST: John Carew stikker av med en svimlende gevinst på 9,3 millioner, minus det han har brukt på oppussing. Foto: Andreas Fadum Vis mer

«Flottere utsikt skal man lete lenge etter. Her bor du med sjøen på tre sider, sentralt i byen og samtidig rolig», het det i annonsen.

Mekleren la ikke skjul på dette, og beskrev en «usjenert og privat» takterrasse uten innsyn fra andre.

- Her kan du løpe naken rundt både på takterrassen og i leiligheten uten at noen ser det. For den som er opptatt av utsikt, god kvalitet og er privat av seg er dette leiligheten for dem, sa han.

THE CRIBS: Emil og Silas har akkurat flyttet til Oslo, og vi har besøkt gutta hjemme i deres nye leilighet. Klipp: Thea Hope. Video: Kine Falch/Rød Løper Vis mer

Eiendomssuksess

Carew kjøpte sin første leilighet i 1999, samme år som han gikk fra Vålerenga til Rosenborg. Siden har den tidligere fotballspilleren investert stort i eiendom - og med stor suksess.

I 2016 ble det meldt at han hadde solgt en bygård i Oslo for 120 millioner kroner, og doblet investeringen sin. Carew investerte også 40 millioner kroner i leiligheter på Sørenga i Oslo i 2013, da han kjøpte to leiligheter i samme gate, hvorav det er den ene av disse som nå er solgt, og totalt skal han eie flere titalls eiendommer i inn- og utland.

Denne saken ble først publisert på Borsen.no

LES OGSÅ: Stjerneparet har kjøpt verdens dyreste leilighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer