Solgte hjemmet for 21 millioner

- Den natten husker jeg at jeg våknet, og lurte på om det hele bare var en drøm, sier Grete Roede.

Grete Roede skåler i champagne etter at eneboligen på Nesøya i Asker ble solgt for 21 millioner kroner. Foto: Tor Lindseth
Grete Roede skåler i champagne etter at eneboligen på Nesøya i Asker ble solgt for 21 millioner kroner. Foto: Tor Lindseth Vis mer
SEOGHØR.NO:  Grete Roede (74) fikk 21 millioner kroner for sin arkitekttegnede enebolig på Nesøya i Asker. 

- Det var en million kroner under takst, sier Grete til Se og Hør.

Boligen var taksert til 22 millioner kroner, men lettelsen over å bli  ferdig med den store eiendomshandelen gjorde at Grete bestemte seg raskt.

– Kjøper ba om lov til å komme før visning, og allerede samme kveld
fikk jeg et bud jeg aksepterte. Den natten husker jeg at jeg våknet, og
lurte på om det hele bare var en drøm, sier Grete Roede.

Kjendisnaboer
21 millioner kroner er en høy pris for en enebolig, men det koster å bo på Norges mest eksklusive øy. Blant de kjentfolkene som i dag bor på øya, finner vi blant andre Wenche Myhre, Magne Furuholmen, Hallvard Flatland, Inger Lise Rypdal og Anders Hatlo.

Tanken på å bytte ut hus med leilighet har modnet over flere år, og de siste årene følte hun seg som en slags vaktmester i eget liv. 

– Ting skulle holdes ved like, enten jeg var hjemme, på hytta eller i Frankrike. Det ble altfor lite tid bare til kos, sier hun.

Grete og ektemannen Nils bygget sitt hjem ved fjorden i fellesskap. Jeanette er deres eneste felles barn, men Grete omtaler seg gjerne som seksbarnsmor. Hun hadde sønnene Carl Fredrik og Marius da hun traff Nils, mens han allerede var far til Erik, Anders og Kathrine.

Arvet tomten
 Hun arvet i sin tid den store naturtomten som strekker seg helt ned til sjøen. Kjøper får brygge med plass til både båt og bading.

Det spesielle huset i vedlikeholdsfri murstein er tegnet av Gretes arkitektbror Jon Kåre Schultz. Han hentet inspirasjon fra en studietur i Nord-Afrika, og lot seg friste til å tegne et hjem med trapper avsatser og buer.

Grete og storfamilien hadde en lykkelig tid i det store huset, men det var også her Nils insisterte på å bo da han døde av tykktarmskreft i august 1994. Grete ble enke i en alder av bare 55 år, to år før hun og mannen kunne ha feiret sølvbryllup.

Grete måtte tenke nøye gjennom hva hun ville ha med på flyttelasset. Eneboligen var på 350 kvadratmeter, mens den nye leiligheten er på ca 150 kvadratmeter.

Jubileumsår
Slankedronningen betalte 11 millioner kroner for sitt nye hjem, som også ligger helt nede ved sjøen. Utsikten var viktig da hun bestemte seg for hvor hun ville flytte.

2014 blir for øvrig det store jubileumsåret, både for Grete Roede og slankefirmaet
Grete Roede A/S. Hun fyller 75 i januar, mens firmaet hun grunnla fyller 40
år. To begivenheter som selvsagt skal feires.

I tirsdagens utgave av Se og Hør kan du lese og se bildene fra Grete Roedes nye hjem.

LES OGSÅ: Anders slanket bort 58 kilo