Ari Behn:

Solgte for 120 000 på en dag

Ari Behns bilder selger  som varmt  hvetebrød, og  handler om hans liv  etter skilsmissen.

POPULÆR KUNSTNER: Ari Behn gjør det for tiden svært godt med sin salgsutstilling. Her er han avbildet foran ett av sine bilder i Drammen i mars. Foto: Sølve Hindhamar, Se og Hør.
POPULÆR KUNSTNER: Ari Behn gjør det for tiden svært godt med sin salgsutstilling. Her er han avbildet foran ett av sine bilder i Drammen i mars. Foto: Sølve Hindhamar, Se og Hør. Vis mer

(Seoghør.no): Mottagelsen var enorm da Ari Behn (44) nylig åpnet sin aller første separatutstilling i idylliske Son, ikke langt unna hjembyen Moss.

– Aldri før har det vært så mange på en utstilling i vårt lille galleri.

I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om Ari Behn. Faksimile: Se og Hør.
I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om Ari Behn. Faksimile: Se og Hør. Vis mer

Folk sto i kø utenfor, forteller gallerieier Tonje Mostad.

Sammen med Märtha

– For halvannet år siden besøkte Ari galleriet med familien, mens han fortsatt var gift med prinsesse Märtha Louise. Og så kom vi i prat om å ha en utstilling her på Galleri Soon.

Han er jo mossegutt, så det er moro at det er i lokalmiljøet, fortsetter Mostad.

På veggene i det sjarmerende galleriet henger kunst for over 600 000 kroner – 18 malerier i prisklassen 25 000 til 85 000 kroner, i tillegg til noen trykk.

Og allerede første dagen solgte Ari Behn kunst for over 120 000 kroner!

Maler livet sitt. Ari har kalt utstillingen «Inferno», og det er hans eget liv det siste året kunsten handler om.

EKS-PAR: I 2016 ble det kjent at Ari Behn og prinsesse Märtha Louise hadde valgt å gå hver sin vei. Men de to har fortsatt tett kontakt, som her under Oslo Horse Show i oktober. Foto: NTB Scanpix
EKS-PAR: I 2016 ble det kjent at Ari Behn og prinsesse Märtha Louise hadde valgt å gå hver sin vei. Men de to har fortsatt tett kontakt, som her under Oslo Horse Show i oktober. Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Jeg åpner opp et rom, og det er mitt eget. Dere tror at dere kjenner historien, men gjør det kanskje ikke likevel,sa Ari på åpningen. Det er voldsomme bilder og sterke uttrykk, der Behn setter ord på følelsene.

Bildene har navn som «Pain», «In Public», «Himmelen over Bloksbjerg», «Panic» og «Family». Det er mange detaljer, blant annet dukker en kongekrone opp på flere av bildene, hvis man titter nøye.

ARI BEHN OM TIDEN ETTER BRUDDET: Ari Behn var programleder på Se og Hørs Kjendisgalla 2016. Her snakker han ut om en hektisk høst. Video: Per Ervland Vis mer

– Vi er stolt av det altså, og veldig begeistret for kunsten hans, sier gallerier Tonje Mostad.

Bildene vil henge på utstillingen frem til 2. april.

Viste frem «prinsessebilde»

Tidligere denne måneden deltok Ari på fellesutstillingen «Kabal» i Drammen sammen med kunstnerkollegene Per Heimly (45), Mikael Persbrandt (53) og Tor Rafael Raael (54).

Der fikk han blant annet mye oppmerksomhet for sitt «prinsessebilde» som har fått tittelen «100 strokes before I go» («100 strøk før jeg går», red.anm).

Bildet viser en skikkelse som sitter ved siden av en kvinne med kongelig bånd over sin ballkjole og med tiara på hodet.

I bakgrunnen står teksten som har gitt navn til maleriet.

Ari Behn avslører til Seoghør.no at bildet ble malt før det i 2016 ble kjent at han og prinsesse Märtha Louise (45) skulle skilles.

- Det er ikke tvil om at det er livet mitt jeg har malt. Dette malte jeg for to år siden.

- Hvordan skal man tolke ordene «100 strokes before I go»?

- Folk får tolke det som de vil sa Ari til Seoghør.no.

LES OGSÅ: - Folk får tolke bildet som de vil