Solgte dop for å overleve

Jay-Z forteller om sin tøffe oppvekst.

SKJEMMER BORT DATTEREN: Selv om Jay-Z selv vokste opp under trange kår, nølte hverken han eller kona Beyoncé å svi av over 700.000 kroner på datterens ett-årsdag i januar. Foto: All Over Press
SKJEMMER BORT DATTEREN: Selv om Jay-Z selv vokste opp under trange kår, nølte hverken han eller kona Beyoncé å svi av over 700.000 kroner på datterens ett-årsdag i januar. Foto: All Over Press Vis mer

SEOGHØR.NO: Hollywood-stjernene Beyonce Knowles (32) og Jay-Z (43) har tjent seg styrtrike på musikken, og er så priviligerte at de kan gi datteren Blue Ivy (21 mnd) alt hun måtte ønske seg i fremtiden.

Men penger har ikke alltid vært en del av livet til Jay-Z. Moren hans Gloria var nemlig alene med fire barn.

- Vi hadde det tøft da vi vokste opp, men moren min klarte seg ved å sjonglere. Noen ganger betalte hun strømmen, noen ganger telefonen og noen ganger ble strømmen skrudd av, forteller han i et intervju med Vanity Fair, ifølge UsWeekly.

- Vi sultet ikke, men måtte prøve å unngå å dukke opp i skitne klær eller bruke de samme klærne flere dager på rad.

Musikkmogulen sier at crack fantes overalt i oppveksten. Han kunne lukte det i oppgangen hvor de bodde sammen med flere narkomane, og på fortauet utenfor lå brukerutstyr slengt alle veier.

Etterhvert ble det en del av hverdagslivet hans. Han begynte å selge, men brukte aldri selv.

- Jeg gjorde det for å overleve, og for å forbedre situasjonen min. Jeg gjorde det for å kunne kjøpe klær, forteller han til bladet.

Moren visste hva sønnen drev på med, men valgte å se en annen vei. I dag sier Jay-Z at hans trøblete fortid har gjort ham til en bedre forretningsmann.

- Jeg kan sette opp budsjetter. Jeg var narkolanger. Men på et eller annet punkt må du ha tenkt på en måte å komme deg videre, for det er en smal vei å gå; Enten blir du arrestert eller så dør du, sier han.

LES OGSÅ: Nå er Beyonces løvemanke tilbake