Mac Miller:

Solgte dødelig dop til rapperen

Nå erkjenner den tiltalte narkoselgeren i Mac Miller-saken straffskyld.

ERKJENNER: Narkoselgeren til Mac Miller erkjenner straffskyld. Her er den avdøde rapperen avbildet med ekskjæresten Ariana Grande i 2016. Foto: Shutterstock Editorial / NTB
ERKJENNER: Narkoselgeren til Mac Miller erkjenner straffskyld. Her er den avdøde rapperen avbildet med ekskjæresten Ariana Grande i 2016. Foto: Shutterstock Editorial / NTB Vis mer
Publisert

For tre år siden kom sjokkbeskjeden om at den amerikanske rapperen Mac Miller ble funnet død i sitt eget hjem i Studio City i Los Angeles. Han ble bare 26 år gammel.

Den rettsmedisinske rapporten avslørte at Miller ble funnet på sengen, «knelende med fjeset hvilende på knærne», av assistenten sin.

Etter å ha ringt 911 flyttet assistenten Miller til gulvet hvor han utførte hjerte- og lungeredning frem til ambulansepersonell ankom stedet og erklærte rapperen død, skrev People den gang.

To måneder senere ble dødsårsaken offentliggjort, hvor det ble bekreftet at Miller døde ved et uhell døde av en overdose Fentanyl - et kraftig smertestillende stoff som sies å være 50 ganger sterkere enn heroin.

PITTSBURGH: Ariana Grandes familie var bekymret etter at hun knakk sammen på scenen i Mac Millers hjemby, Pittsburgh i USA. Video: Caitlin Pearce via Storyful. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Erkjenner straff

Tre menn er siktet i forbindelse med Millers overdose, og onsdag kom nyheten om at én av mennene har gått med på å erkjenne straffskyld og godta en 17 års fengselsstraff.

Han har nektet straffskyld i alle år, men erkjenner nå at han solgte Oxycontin-piller blandet med Fentanyl til Miller, ifølge BBC.

Påtalemyndigheten understreker at mannen var fullstendig klar over hva han ga til rapperen den kvelden.

Hvis mannens tiltalepruting (den siktede pruter med påtalemyndigheten for mildere straff mot at han/hun erkjenner seg skyldig journ.anm.) blir akseptert, vil han unngå rettssaken - som involverer mer alvorlige anklager, inkludert fentanyldistribusjon som resulterte i død.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

I stedet vil han tilbringe 17 år i fengsel, med ytterligere tre år med overvåket løslatelse, ifølge rettsdokumenter innhentet av BBC.

- Den nye siktelsen fjerner dødsanklagen, uttalte mannens advokat, William S. Harris til Rolling Stone.

- Det er en bindende avtale for 17 år i fengsel. Dommeren vil enten godta eller avvise den. Hvis han godtar den, vil det ikke være mulig til å dømme min klient til mer. Hvis han avviser den, er det ingen avtale.

Mannen skal møte i retten 8. november for å endre forklaringen sin, hvis prute-avtalen blir akseptert.

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

- Kan ikke tro det

For nordmenn flest var rapperen kanskje best kjent som ekskjæresten til den populære artisten Ariana Grande (28). Paret var sammen i to år, før de gjorde det slutt i 2018.

Kort tid etter at dødsbudskapet ble kjent i september det året, la Grande ut et bilde av eksen på en gressplen som en hyllest. Og en uke etter dødsfallet, skrev hun åpent om tapet av ham i en post på Instagram.

Tilhørende en video av Miller som synger, beskrev Grande hvor vanskelig og uvirkelig den siste uka hadde vært for henne.

«Jeg elsket deg fra dagen jeg møtte deg da jeg var 19, og det vil jeg alltid. Jeg kan ikke tro at du ikke er her mer. Jeg klarer ikke å forstå det. Vi snakket om dette. Så mange ganger. Jeg er så sint. Jeg er så trist at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg», delte hun i det åpenhjertige innlegget, og fortsatte:

«Du var min kjæreste venn. Veldig lenge. Over alt annet. Jeg er så lei meg for at jeg ikke kunne fikse dette eller ta smertene vekk. Jeg ville det virkelig. Den snilleste, søteste sjelen med demoner han aldri fortjente. Jeg håper du har det fint nå. Hvil».

STORT: Superstjernen Ariana Grande delte artig video på Instagram, men det var ikke hvilken som helst video. Det var norske Daniel Jensen som hadde laget den. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Holdt henne i armene mine mens hun døde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer