Aqua og René Dif:

Solgte burgere fra bilen - nå er han millionær

Solgte mat fra en bil for å overleve. Nå kan René Dif igjen le hele veien til banken.

LYSERE TIDER: Aqua-stjernen René Dif (t.h.) har slitt med økonomien i mange år, men nå har endelig tallene blitt grønne igjen. Etter flere år med minus, kan han glede seg over pluss i selskapet sitt. Her med Søren Rasted og Lene Nystrøm i 1999. Foto: NTB scanpix
LYSERE TIDER: Aqua-stjernen René Dif (t.h.) har slitt med økonomien i mange år, men nå har endelig tallene blitt grønne igjen. Etter flere år med minus, kan han glede seg over pluss i selskapet sitt. Her med Søren Rasted og Lene Nystrøm i 1999. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Popeventyret Aqua ble et verdensfenomen i 1997, da de erobret hitlister verden over med låta «Barbie Girl». Gruppa, som er en fjerdedel norsk og tre fjerdedeler dansk, seilet så inn i 2000-tallet med en rekke andre hits, opptredener og presseoppslag.

Suksessen var uten sidestykke for popkvartetten, som i dag huskes vel så godt for låter som «Doctor Jones» og «Turn Back Time».

Gruppa ble oppløst i 2001, men har de siste årene vært gjenforent flere ganger. I 2017 og 2018 var de å se en rekke ganger live, blant annet. Likevel er det tydelig at alle har forsøkt å gå videre med livene sine, i vidt forskjellige retninger.

Graden av suksess har også vært varierende. For danske René Dif (51), har livet borte fra gruppa vært alt annet enn en dans på roser. I hvert fall fram til nå.

Solgte «junk food»

Det har seg nemlig slik at Difs økonomiske situasjon har vært svært prekær i en årrekke. I 2016 ble det kjent at selskapet hans, Dif Holding, skyldte rundt fem millioner danske kroner. Det fantes svært få eiendeler tilknyttet selskapet, og alt som kom inn ble tatt ut som lønn.

For å livnære seg har den tidligere stjernen, som i 2003 ble dømt for vold mot sin ekskjæreste, prøvd å selge mat.

Han åpnet i 2006 en restaurant i København. Den gikk konkurs etter kort tid. Etter det forsøkte han å selge hamburgere fra en bil på festivaler og rundt om i København, uten at det førte til noen stor økonomisk gevinst.

Fra minus til pluss

Nå virker det hele å ha snudd for popstjernen. Danske Se og Hør har gransket de ferske tallene fra Difs selskap, og har funnet ut av at han har klart å snu det hele om. Endelig er det pluss igjen i regnskapet, etter flere år med millioner i minus.

Dif Holding har nå en egenkapital på omtrent en million kroner. I 2008 hadde selskapet en minus på elleville 7,2 millioner danske kroner, noe som altså vil si at artisten på elleve år har klart å hente inn over åtte millioner til selskapet sitt.

AQUA: Lene Nystrøm sammen med Søren Rasted, Claus Norreen og René Dif på Grand Hotel i Oslo i 2009. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
AQUA: Lene Nystrøm sammen med Søren Rasted, Claus Norreen og René Dif på Grand Hotel i Oslo i 2009. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Danske Se og Hør skriver at det hele skyldes at aksjeselskapene Vandforsyningen AS og WaterWorks Music, som han eier sammen med norske Lene Nystrøm (45) og danske Søren Rasted (50), i fjor hadde knallår.

De to selskapene er begge tilknyttet utgivelse av musikk, og hadde i fjor en samlet inntjening på rundt fire millioner danske kroner. En tredjedel av disse er altså Difs, noe som beskriver det gode fjoråret for ham.

Det skal nevnes at det heller ikke har gått spesielt godt økonomisk for Claus Norreen (49). I 2016 ble det kjent at hans selskap, Danny Red Holdning AS, var omtrent 14 millioner danske kroner i gjeld. Det skal derimot nevnes at dette kan skyldes et huskjøp han gjorde, der pengene ble hentet fra selskapet.

Firkantdrama

Selv om Aqua huskes for sin musikk, er det heller ikke til å stikke under stol at privatlivet til medlemmene har det med å skape overskrifter i både norsk og dansk tabloidpresse. Spesielt har norske Lene Nystrøm fått gjennomgå, hovedsakelig på grunn av sine romantiske relasjoner.

Som kjent har hun tidligere vært gift med kollega Søren Rasted i 16 år, men også hennes to foregående forhold har vært med menn som har hatt tilknytning til Aqua.

Som eneste jente har Nystrøm så godt som kunnet forsyne seg av bandkollegaene. René Dif var den første fra gruppen som fikk date Nystrøm.

Romansen mellom dem tok riktignok slutt i 1998, og 45-åringen skal så ha gått videre til Aquas livvakt, Jan Brettschneider. Han fulgte blant annet stjernen til Grammy-utdelingen i 1999.

Etter romansen med livvakten innledet Nystrøm et forhold med Søren Rasted, som hun fikk barna Billy (13) og India (14) sammen med. Paret bestemte seg for å skille seg i 2017.

I mai ble det kjent at Nystrøm hadde funnet kjærligheten på ny med Jeppe Kristoffer Lenz, hennes fjerde mann fra Aqua. Han har turnert sammen med bandet de siste årene.

- Vi møtte hverandre gjennom jobben, Jeppe jobber også med musikk. Han jobber som tekniker for oss i Aqua og har gjort det for en rekke band, uttalte Nystrøm den gang.

LES OGSÅ: Stilte opp toppløs med ekskjærestene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer