TJENTE OVER 1,5 MILLION: Frode Søreide har grunn til å smile etter å ha solgt sin leilighet i Oslo. Her er han under innspilling av «Solgt» i Bergen. Foto: NRK
TJENTE OVER 1,5 MILLION: Frode Søreide har grunn til å smile etter å ha solgt sin leilighet i Oslo. Her er han under innspilling av «Solgt» i Bergen. Foto: NRKVis mer

«Solgt»-Frode tjente 1,5 millioner på boligen

- Jeg var veldig spent på om jeg ville nå denne magiske tremillionergrensen, sier den populære NRK-programlederen.

SEOGHØR.NO: NRK-profil Frode Søreide (36) har gjort stor suksess som programleder i serien «Solgt». Nå forteller programlederen om når han selv fikk prøve seg på den siden av bordet. 

I «Solgt» møter vi to lag med eiendomsmeglere som blir rusket opp fra sitt vanlige territorium, og tatt med til et ukjent boligmarked. Her skal de tippe prisen på tre ulike eiendommer. 

Nå derimot har programlederen solgt sin egen leilighet på privaten.

I 2010 kjøpte han nemlig en 31 kvadratmeter stor leilighet i Parkveien i Oslo, som megleren omtalte som «lys og attraktiv».

Leiligheten i femte etasje med heis kostet da 1.290.000 kroner, men tirsdag ble den solgt for tre millioner. 

- Det var greit for meg å være på den siden av bordet også. Jeg var veldig spent på om jeg ville nå denne magiske tremillionergrensen. Men jeg synes budrunden kom tregt i gang, sa Frode Søreide til VG

Prisantydningen for leiligheten var satt til 2,7 millioner for toromsleiligheten.

Eiendomsmegler Joakim Bjøntegård i Privatmegleren Aksept forteller at det var 38 interessenter som hadde satt seg på liste etter visning. 

- Av disse var det fire budgivere som var med til slutt og da går det gjerne litt over prisantydning. Jeg er godt fornøyd med tre millioner. Da snakker vi nesten hundre tusen kroner per kvadratmeter, forteller Joakim Bjøntegård til VG. 

Saken fortsetter under bildet. 

POPULÆR PROGRAMLEDER: Slik er vi vant til å se Frode Søreide i «Solgt». Her i en episode fra 2015. Foto: NRK
POPULÆR PROGRAMLEDER: Slik er vi vant til å se Frode Søreide i «Solgt». Her i en episode fra 2015. Foto: NRK Vis mer

Fikk prøve seg som eiendomsmeglere i «Solgt»

«Solgt» har vært en av NRKs største suksesser. men i fjor vår ville de prøve noe helt nytt, og inviterte derfor Kathrine Sørland (36) og Jan Thomas (49) til å forsøke seg som kjendismeglere

- Hovedgrunnen til at vi gjorde det slik i år er at vi vet det er mange seere som sitter hjemme i sofaen og tenker at de hadde tippet bedre enn meglerne på skjermen. Derfor tenkte vi at vi skulle la to kjendiser få prøve seg i år, forklarte Frode Søreide til Seoghør.no den gang. 

Og selv om dette ikke var deres territorium, imponerte de programlederen stort. 

De fikk nemlig prøve seg på en leilighet i Bogstadveien, et hus på Nesøya og et småbruk i Ytre Enebakk. 

- Ja, jeg må si jeg ble imponert. De gikk veldig fint inn i rollen. Hadde vi ikke visst hva de driver med til daglig, kunne vi tatt de for å være meglere, fortalte Søreide. 

Og meglerne selv forteller at det var gøy på innspilling.

- Vi hadde det veldig gøy på innspillingen, men både Jan Thomas og meg selv var nok for opphengt i interiøret i leiligheten, og tippet prisen ut fra det, fortalte Kathrine til Seoghør.no

SE VIDEO FRA PROGRAMMET UNDER:

 

 

Ble rundstjålet

Men privat har Frode opplevd det store marerittet. På selveste nyttårsaften ble han nemlig ranet i eget hjem

- Det var et sjokk! Jeg følte meg misbrukt og tråkket på. Det er ekkelt og krenkende å vite at noen har gått rundt i leiligheten din mens du selv ligger og sover, sa Søreide til Se og Hør Weekend den gang. 

Men det var ikke bare Frode som ble frastjålet eiendelene sine.

Han hadde nemlig vært på fest hos gode venner i Oslo. Etter festen hadde han og en venninne som skulle sove på sofaen dratt hjem til leiligheten. 

Dagen etter oppdaget plutselig venninnen at mobiltelefonen hennes var borte.  Deretter oppdaget Frode at kredittkort, kontakter, fotokamera og iPod var borte. 

- Noen hadde ranet oss inne mens vi sov, fortalte Frode. 

LES OGSÅ: «Frasier» blir pappa for sjuende gang