Solbakken lagt på «isolat»

NRK tar ingen sjanser før semifinale-helga i MGP.

PROGRAMLEDERDUO: Denne helgen braker MGP-eventyret løs, og NRK ønsker ikke å ta noen sjanser når det kommer til programleder Erik Solbakkens helse. Her med kollega Jenny Skavlan fra delfinalen i Larvik i fjor. Foto: Stellla Pictures
PROGRAMLEDERDUO: Denne helgen braker MGP-eventyret løs, og NRK ønsker ikke å ta noen sjanser når det kommer til programleder Erik Solbakkens helse. Her med kollega Jenny Skavlan fra delfinalen i Larvik i fjor. Foto: Stellla Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Denne helgen er det duket for semifinale-runder i Melodi Grand Prix, og på scenen på Folketeateret står programlederduoen Jenny Skavlan (27) og Erik Solbakken (29).

Men under «P3morgen» fredag denne uken fortalte Solbakken at sykdom i familien gjorde at han måtte tilbringe natten på hva han selv kaller «isolat».

SYK: Erik Solbakkens kone Ellen har slitt med kraftig forkjølelse den siste tiden, og NRK ønsket ikke å ta noen sjanser når det kom til Solbakkens helse - og sjekket ham inn på hotell før semifinalerundene. Her fra en kinopremiere i 2010. Foto: Stella Pictures
SYK: Erik Solbakkens kone Ellen har slitt med kraftig forkjølelse den siste tiden, og NRK ønsket ikke å ta noen sjanser når det kom til Solbakkens helse - og sjekket ham inn på hotell før semifinalerundene. Her fra en kinopremiere i 2010. Foto: Stella Pictures Vis mer

Til Seoghør.no utdyper han:

- Kona har pådratt seg en kraftig forkjølelse, så jeg ble sendt på et hotellrom som NRK har tilgjengelig for et par dager, for å unngå å smitte hele MGP-crewet. I motsetning til TV2 som jeg er sikker på tilbyr suiter i slike tilfeller var dette hotellrommet knøttlite med en seng og en dusj. Det føltes som en militærbrakke, og derav isolat-beskrivelsen, forteller han humoristisk.

- Hvor syk skulle du ha vært for å trekke deg som programleder?

- Det er det som er så fint med TV: sminken maler over et sykt ansikt. Jeg har stått både med brukket ribbein og over 39 i feber før, jeg! Det handler om å spille frisk, selv om man er i elendig form, forteller Solbakken videre.

Ifølge MGP-prosjektleder Stian Malme i NRK valgte kanalen å ikke ta noen sjanser når det kom til Solbakken:

- Vi gjør noe vi aldri før har gjort. Det er til sammen fire store show som skal sendes, og tre av dem er denne helgen her. Så det er klart at det er et voldsomt kjør i disse dager. Vi har ikke lyst til at Erik skal bli syk, og heller ikke at han eventuelt skal smitte andre, så da tok vi ingen sjanser og fikk sjekket ham inn på hotell.

- Hvordan hadde NRK håndtert det dersom programlederne hadde blitt syke rett før sending?

- Det kommer jo selvfølgelig an på hvordan syke de hadde blitt. Det er jo flere programledere som har klart å fullføre jobben til tross for sykdom, selv om det ikke er gøy. Men vi har mange dyktige programledere på huset, så det hadde nok ordnet seg, sier han videre.

Første semifinalesending sendes på NRK1 klokken 20:05 fredag kveld!

LES OGSÅ: Erik Solbakken ble pappa

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer