GULLKORT: Anne-Kat., Jon og Knut kan le hele veien til banken! Foto: NRK
GULLKORT: Anne-Kat., Jon og Knut kan le hele veien til banken! Foto: NRKVis mer

Søkkrike TV-stjerner

De er NRKs fremste trumfkort - og tjener fett på det. Gullrekka er blitt millionærer!

Rike på TV!

Anne-Kat. Hærland, Jon Almaas, Knut Nærum, Fredrik Skavlan og Ivar Dyrhaug tjener svært godt. Den såkalte "Gullrekka" i NRK med "Nytt på nytt", "Først og sist" og "Beat for Beat" samlet rundt  en million seere hver fredag i hele forrige sesong. I kveld har de premiere igjen, og programlederne er rikere enn noensinne.

Ifølge Dagbladet er det millionlønninger som er standard. Alle de fem NRK-profilene er frilansere, og jobber mye utenom rikskringkastingen. Og pengene strømmer inn!

Anne-Kat. Hærland har de siste tre årene tjent inn 8,5 millioner kroner til sitt firma Kat AS. I fjor ga selskapet ut 785 000 kroner i lønn.

Fredrik Skavlan AS tjente inn 5,4 millioner kroner de to siste årene, Fredrik selv tok ut 618 000 i lønn. Men hans skattbare inntekt i 2004 var hele 984 000 kroner.

Jon Almaas hadde en skattbar inntekt på 1,2 millioner kroner i 2004, og tar fra 70 000 kroner og oppover for å være konferansier.

Knut Nærum tjente 1,38 millioner kroner i 2004 - mest av alle i "gullrekka".

Ivar Dyrhaug hadde skattbar inntekt på 1,28 millioner kroner i 2004. I tillegg er han blitt daglig leder i Gyro Event AS som hadde 25,5 millioner i overskudd av en omsetning på 185 millioner kroner, ifølge Dagbladet.