Prinsesse Sofia og prins Carl Philip:

Sofia og Carl Philip viser frem prins Gabriel for første gang

Det svenske kongehuset delte nytt bilde av prinsen.

TOBARNSFORELDRE: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip viser stolt frem sin nye øyensten, prins Gabriel. Foto: Shutterstock
TOBARNSFORELDRE: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip viser stolt frem sin nye øyensten, prins Gabriel. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Mandag denne uken kunngjorde den svenske kong Carl Gustaf at familiens nyeste tilskudd hadde fått navnet Gabriel Carl Walther.

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip ønsket den lille gutten velkommen på torsdag i forrige uke, og siden den gang har verden kun fått en sniktitt på den lille gutten.

Men nå har det svenske kongehuset delt det første ordentlige bilde av familiens nye øyensten.

- Første bildet av prins Gabriel!, skriver kongehuset under bildet på sin Instagram-profil.

Det er den stolte pappaen, prins Carl Philip som selv har tatt det første bilde av Gabriel.

Allerede dagen etter han kom til verden reiste de nybakte tobarnsforeldrene hjem med sin lille prins. Og mandag kunngjorde kongen prinsens navn og tittel.

Stolt

Tradisjonen tro ble navnenyheten offentliggjort av bestefar, kong Carl Gustaf, foran den svenske regjeringen på Det kongelige Slott i Stockholm.

- Hans navn skal være Gabriel Carl Walther, fortalte svenskekongen stolt, og la til at han vil kalles for Gabriel, og blir hertug av Dalarna.

Det var en tydelig stolt prins Carl Philip som torsdag forrige uke møtte pressen. Den lille gutten ble født klokken 11.24 og bare noen timer etterpå avslørte pappa Carl Philip at paret hadde fått en gutt.

Fødselen skal ifølge prins Carl Philip ha gått fort, og han takket sykehuspersonalet for å ha blitt tatt godt imot.

- Vi er så glade. Han er kjempesøt, og virker som en sjarmerende liten gutt. Vi er veldig glade, sa prinsen til pressen.

- Sender de største gratulasjoner

Han sa at prinsessen er en fantastisk mamma, og at de har navnet klart, men ikke vil avsløre det helt ennå.

Saken fortsetter nedenfor.

Den svenske avisen Expressen skrev torsdag kveld at kong Carl Gustaf og dronning Silvia besøkte det nye barnebarnet på sykehuset.

- Vi sender de største gratulasjoner til de stolte foreldrene og storebror prins Alexander. De siste årene det svenske kongeparets barnebarn kommet som perler på snor, og dronning Silvia har selv sagt at de er livets dessert, sa Se og Hørs hoffreporter, Caroline Vagle.

- I dag ble hun bestemor til det sjette i rekken, og for kun få dager siden ble det kjent at også nummer sju er på vei. Prinsesse Madeleine venter sitt tredje barn i mars.

Saken fortsetter nedenfor.

Fredag ble det aller første bildet av den lille prinsen gjort tilgjengeligfor pressen. Bildet ble tatt i gangen på sykehuset, og man kunne så vidt skimte den nyfødte under et teppe, akkurat som da storebror prins Alexander (1) kom til verden i april i fjor.

Prins Alexander er oppkalt etter både morfar Erik, farfar Carl Gustaf, som også heter Hubertus og Carl Philips gudfar Bertil. Erik og Bertil var ventet, men at hovednavnet skulle bli Alexander var det få som hadde tippet på forhånd.

Den lille prinsen blir også hertug av Södermanland, kunngjorde kong Carl Gustaf.

LES OGSÅ: Avlyste Sverige-besøk i sinne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer