«Broen»

Sofia Helins hilsen til alle «Broen»-fans

Etter 38 episoder som Saga Norén er reisen over.

SISTE SESONG: «Hver saga ender...» står det i traileren til den siste sesongen av den dansk-svenske serien «Broen». Video: SVT / DR Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag gikk siste episode av sesong 4 av krimserien «Broen» på NRK, noe som betyr at den nordiske tv-suksessen er ved veis ende.

Skuespiller og hovedrolleinnehaver Sofia Helin (45) har i den sammenheng latt seg intervjue av Expressen, og sender en «siste» «Broen»-hilsen til millioner av fans.

- Et stort, stort takk for jeg har fått sjansen til å fortelle. Det er fantastisk at det er så mange som setter pris på det vi har laget, sier Helin, som har spilt etterforsker Saga Norén i hele 38 episoder med «Broen» siden premieren i 2011.

Helin skal nå over til England for å lansere serien der.

- Så det føles ikke helt som alt er endelig over, men samtidig er det en reise som går mot slutten, og det er jeg tilfreds med, for jeg er fornøyd med hvordan det endte. Derfor kjennes det bra å ta farvel nå, sier Helin.

ETTERFORSKER: Sofia Helen spiller politidetektiv Saga Norén i «Broen». Foto: NRK
ETTERFORSKER: Sofia Helen spiller politidetektiv Saga Norén i «Broen». Foto: NRK Vis mer

At «Broen» skulle ta slutt etter sesong fire ble bestemt av Helin og serieskaper Hans Rosenfeldt. Avgjørelsen ble tatt lenge før sesong 4 gikk på lufta.

- Å si at dette ikke er vemodig ville vært å lyve. «Broen» har vært en utrolig stor del av livet mitt de siste 12 årene, og har gitt meg masse suksess og framgang. Så oppsummert vil jeg beskrive endestoppet som stolt vemod, sier Rosenfeldt til Expressen.

Den største utfordringen gjengen bak serien har stått overfor, var da skuespiller Kim Bodnia valgte å takke for seg etter sesong to, forteller serieskaperen, men han legger til at det også var positivt, fordi de ble tvunget til å tenke helt nytt.

Nyheten om «Broen»-finalen knuste trolig mangt et fan-hjerte over hele verden. TV-serien har nemlig slått an både i Skandinavia og utlandet, og har avfødt både en meksikansk-amerikansk og en fransk-britisk nyinnspilling.

I tillegg har hele 157 land kjøpt rettighetene til å vise originalserien, ifølge en Politiken-artikkel fra 2015. NRK har rettighetene til sesong 3 og 4 i én måned til, opplyser de på egne nettsider.

LES OGSÅ: «Broen»-stjerne gift i hemmelighet ​

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer