Adam Schjølberg:

«Sofa»-Adam fjernet svulst fra hodet

«71 grader nord»-deltageren ble lam i øret etter operasjonen.

MÅTTE OPERERE: Adam Schjølberg avslørte selv på Facebook at han er blitt lam i ett øre etter å ha måttet fjerne en svulst fra hodet. Foto: NTB Scanpix
MÅTTE OPERERE: Adam Schjølberg avslørte selv på Facebook at han er blitt lam i ett øre etter å ha måttet fjerne en svulst fra hodet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Adam Schjølberg - kjent fra kjendisversjonen av «71 grader nord» og «Sofa» - avslørte onsdag på sin Facebook-side at han har måttet operere vekk en godartet svulst fra hodet.

Samtidig avslører han at han har blitt lam i ett øre som følge av inngrepet.

Til Seoghør.no sier Adam at han lenge har slitt med hodepine og smerte i kjeven på grunn av svulsten.

Selv om han er blitt lam i ett øre er han ved godt mot etter operasjonen.

- Jeg har fjernet en godartet svulst som jeg har visst om lenge. Den måtte ut fordi den var på en størrelse som gav mye hodepine, smerte i kjeve og slikt. Operasjonen var omfattende og tok opp mot seks timer, men er vellykket. Så jeg er oppe og hopper til helgen allerede.

Adam har tidligere avslørt til Se og Hør at innspillingen av «71 grader nord» ble en smertefull affære, fordi han skjulte en skade for produsentene.

Adam var ekstremt uheldig da han allerede første dagen brakk et ribbein.

– På vei opp en fjellvegg brukte jeg opp alt jeg hadde av styrke – og det sa stopp. Jeg glapp tauet og falt ned flere festepunkter. Da jeg traff sikringen hørte jeg at det knakk i ribbeina og tenkte «pokker heller», forteller Adam.

Pustevansker

I frykt for å bli sendt hjem, valgte Schjølberg å skjule skaden for produksjonsteamet.

KJENT DUO: Adam Schjølberg (t.v) og Tore Petterson har i over ti år gledet det norske folk med stand-up, radio og generell humor. I første kvartal av 2017 har begge også vært å se i hvert sitt realityprogram.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KJENT DUO: Adam Schjølberg (t.v) og Tore Petterson har i over ti år gledet det norske folk med stand-up, radio og generell humor. I første kvartal av 2017 har begge også vært å se i hvert sitt realityprogram.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

– Jeg hadde jo ikke lyst til å reise hjem, så jeg fortalte ingen ting til noen. Jeg ville ikke bli en sytete deltaker, heller. Etter en uke med smerter og pustevansker, ble legen informert om skaden, men det var ingenting som kunne gjøres.

Ved hjelp av smertestillende fortsatte Adam den tøffe turen.

– Jeg kjente smertene godt, men bet det i meg.

Farlig padletur

Ekspedisjonen tok også en svært alvorlig retning for Adam, da han mistet bevisstheten under en padletur.

Fra 71 grader nord 2017 Vis mer

Energien var på et minimum, men å snu var ikke noe alternativ.

– Det var direkte farlig

Sikkerhetsteamet sa jeg måtte være ærlig og si fra om jeg måtte bryte. Det var så fysisk vondt og jeg var så sliten. Jeg gråt, men det regnet, så det var ingen som oppdaget det, forteller Adam.

Men det var ikke bare det fysiske som var krevende.

Adam har i mange år slitt med sosial angst, og valgte å være åpen om dette med de andre deltakerne.

– Jeg sliter veldig i sosiale sammenhenger, og skjønte at jeg måtte tørre å si det høyt. Det var en veldig fin gjeng og alle heiet på hverandre underveis.

Dro rett på hytta

Schjølberg har alltid vært glad i natur, og har blant annet vandret over New Zealand alene.

Da han kom hjem fra «71 grader nord», en tur han hadde drømt om å ta i mange år, bar det rett til hytta.

- Jeg skulle egentlig bare være der noen dager, men jeg avlyste alt jeg hadde her i Oslo og ble der en uke til. Den første natta måtte jeg sove midt i skogen, og der ble jeg i tre dager. Først da jeg ble komfortabel med å ligge på sofaen, skjønte jeg at det var på tide å vende snuta tilbake, har han tidligere sagt til Seoghør.no.

LES OGSÅ: - Jeg fikk mellom 400 og 800 drapstrusler i døgnet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer