TREDJEPLASS: Det ble en sur tredjeplass på verdensmester i kickboxing, Tonje Sørlie, da hun måtte se seg slått av to konkurrenter som «på papiret var sterkere enn henne». Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Snytt for finaleplassen i «Mesternes mester»: - Lett å være etterpåklok

Realityoppholdet endte brått for Tonje Sørlie (35).

KALAMATA: - Nå har jeg det helt greit. Jeg er vanligvis ikke fornøyd med tredjeplass, men må nok se det litt i sammenheng - i forhold til hvem jeg har konkurrert med og hva jeg har konkurrert i, forteller Tonje Sørlie (35) til Dagbladet.

Etter å ha havnet bakerst i første del av kveldens finaleøvelser, som skulle ha sikret den tidligere kickbokseren en plass i den siste og avgjørende konkurransen, endte det altså med tredjeplass i «Mesternes mester».

Med Sørlie ute av realityprogrammet, står det endelige mesteroppgjøret mellom Anders Jacobsen (32) og Helene Olafsen (26). Vinneren blir avgjort seinere i kveld.

RØYK UT RETT FØR FINALEN: Den tidligere kickbokseren Tonje Sørlie (35). Her ved deltakerhuset i Hellas. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RØYK UT RETT FØR FINALEN: Den tidligere kickbokseren Tonje Sørlie (35). Her ved deltakerhuset i Hellas. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Kjedelig utgangspunkt

- Jevnt over er både Helene og Anders et nivå over meg. De er verdige finalister begge to, forteller Sørlie, som treffer Dagbladet idet hun er tilbake fra øvelsen.

35-åringen havnet bakpå allerede etter kveldens første konkurranse, der deltakernes klatrevegg-kunnskaper ble satt på prøve.

Dette ga motstanderne et forsprang i den blytunge jaktstart-konkurransen - en cocktail av statiske øvelser.

- Jaktstarten var så ille som jeg hadde forventet, vi visste at det ville bli vondt. Når jeg i tillegg måtte begynne sist, så var jeg avhengig av at de andre skulle gjøre noe feil. Det var et kjedelig utgangspunkt, forteller Sørlie.

- Jeg var nærme, men ikke nærme nok.

Sitter i kroppen

Selv om 35-åringen alt i alt er fornøyd med egen innsats i «Mesternes mester», har hun finale-nederlaget friskt i minnet.

- Det sitter ennå i kroppen, og man er jo aldri helt tilfreds når man ikke har gjort det bra. Men det var det jeg hadde. Det er lett å være etterpåklok, men jeg tror ikke jeg kunne ha gjort så mye annerledes. Jeg tapte ganske klart.

- Hvem vinner nå?

- He-he, jeg vet ikke. Men uansett hvem som vinner, er det fortjent.

Vinner Helene Olafsen «Mesternes mester» i kveld, er hun den første kvinnen til å hente hjem seieren i programmets historie.

- Var den rare ungen

Tonje Sørlie, som la kickboksingen på hylla i 2014, har en forrykende idrettskarriere bak seg. Hun er fem ganger verdensmester og eneste kvinne i verden med VM-gull i alle tre grener innen kickboksing.

Før boksesporten ble en del av livet hennes, gikk bergenseren gjennom noen utfordrende barndomsår. I et intervju med Dagbladet tidligere i uka, erkjente 35-åringen at hun var sensitiv som barn.

Merkelig nok begynte det med Sørlies bastante valg av skotøy: Hun ville bare gå i gummistøvler.

- Det var nok vanskeligst for foreldrene mine. Det var de som fikk alle blikkene på grunn av den rare ungen som alltid gikk i gummistøvler. Jeg fikk ikke vondt av å ha på meg sko, men det var en psykisk greie. Det var ikke vanlig stahet som barn kan ha, fortalte Sørlie.

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.