«Luksusfellen»:

Snyltet på kjærestens studielån

Christoffer (23) måtte ha det nyeste av det nye av teknologi - samtidig snyltet han på kjæresten og lot regningene fylle opp postkassen.

LUKSUSFELLEN: Christoffer Myrdal har tatt penger fra sin samboer uten å spørre, og klarer ikke være ærlig selv om han blir konfrontert av bestefar. Video: TV3 / Luksusfellen Vis mer
Publisert

«Luksusfellen» er i gang for fullt, og nye deltakere skal få økonomien saumfart av eksperter gjennom høsten.

For noen går det ikke veien etter innspillingen, mens andre får mer enn man turte håpe på.

I onsdagens episode møter man Christoffer Myrdal (23), som jobber 40 prosent stilling for å kunne bruke resten av tiden på musikkdrømmen.

Byttet mobil nesten hver uke

Han har imidlertid et forbruk som er ute av styr - i tillegg til at han har en spesiell fascinasjon for det nyeste av det nyeste på teknologifronten. 23-åringen anslår at han i løpet av et år har hatt 40 ulike mobiltelefoner i lommen.

- Det er en del over gjennomsnittet ja. Jeg tenker nå at det var kjempetullete gjort, og jeg ser jo at det eskalerte ut av kontroll. Da jeg sto i det var jeg så vidt kommet i 20-årene, og jeg skjønte ikke konsekvensene, sier han til Se og Hør.

TOK AV KJÆRESTEN: Christoffer Myrdal skylte samboeren flere tusen kroner. Foto: Privat
TOK AV KJÆRESTEN: Christoffer Myrdal skylte samboeren flere tusen kroner. Foto: Privat Vis mer

Myrdal hadde også kjøpt duppetittene sine på avbetaling - uten å betale en krone. Det førte til at rentene kom på løpende bånd, og igjen gjorde at den unge mannen hadde skyhøy gjeld allerede i starten av 20-årene.

HEMMELIG TALENT: Silje Sandmæl er best kjent for sin økonomiske sans, men i ungdommen var det helt andre talenter som sto i fokus. En gang i tiden var hun nemlig tagger, noe hun viser hos «En kveld hos Kloppen». Video: TV 2 Vis mer

Snyltet på samboeren

Det gikk ikke bare ut over ham, men også samboeren hans Ella. Hun studerer, og får derfor utbetalt studielån månedlig.

Når det knep ordentlig for Myrdal, forsynte han seg av samboerens penger - både med og uten hennes samtykke.

Det får til og med hans egen familie til å sperre opp øynene, og hans bestefar, som han skylder 50 000 kroner, gir barnebarnet en moralpreken på tv-skjermen.

- Det er ikke sant at du tar penger uten å spørre? Du gjorde ikke det, spør bestefaren hans i episoden, åpenbart skuffet.

SJOKK-SUM: Veronika (32) har en forkjærlighet for Red bull, og i «Luksusfellen» får hun vite hvor mye penger hun egentlig bruker på energidrikken. Vis mer

Det er et skamfullt barnebarn som må innrømme overfor ham at han har forsynt seg av samboerens penger.

- Hun synes nok ikke det var kjempehyggelig. Men jeg er kjempestolt og glad for at hun var villig til å være med meg på tv og støtte meg. Det er jeg evig takknemlig for, sier 23-åringen til Se og Hør i dag.

Det er over ett år siden innspillingen fant sted, og Myrdal sier at han nå har kontroll over økonomien.

Selv om sesongens første «Luksusfellen»-par valgte å gå fra hverandre, har kjærligheten holdt for dette paret. Myrdal sier at de har det bedre enn noensinne.

- Jeg tror og håper det har bygget oss sterkere at vi kom oss gjennom stormen sammen. Det har ikke vært lett, sier han.

LUKSUSFELLEN: Silje må tigge penger av foreldrene sine i en episode av «Luksusfellen». Video: TV3 Vis mer

- Ekstremt

Økonom og programleder Lene Drange (29) har vanskeligheter med å skjule oppgittheten sin.

- Jeg har ikke vært borti noe så ekstremt før. Jeg tror mange kjenner seg igjen i at man vil ha den nyeste iPhonen, blant annet fordi det er et sosialt press for å ha en dyr, fancy smarttelefon, sier hun til Se og Hør.

Drange forteller at mange ødelegger relasjonene sine når de havner i økonomiske problemer man ikke ser en ende på.

- Det er ikke greit å ta av andres penger uten å spørre. Man opplever en krisesituasjon, og ser det som eneste løsning, men han har ikke sett alvoret i det, og slik skal det ikke være.

TÅREVÅTT: Her prøver «Luksusfellen»-ekspertene å hjelpe Geir ut av en økonomisk krise. Video: TV3 Vis mer

- Kjempetungt

Det var også det de ønsket å vise ved å få nærmeste til å konfrontere ham.

- Jeg tror det var det som skulle til for at han forsto alvoret. Han trengte å se og bli konfrontert med konsekvensene, sier hun.

Det er 23-åringen selv enig i.

- Jeg trodde ikke jeg kom til å bli så emosjonell, men det var sterkt å se Ella og bestefar komme inn. Jeg visste det ikke på forhånd. Å stirre inn i øynene til dem som får konsekvenser og bærer en byrde fordi du ikke har klart å ha kontroll på din egen økonomi - det var kjempetungt, sier han.

Drange har imidlertid flere lovord å komme med.

- Christoffer er en utrolig fin fyr som så alvoret, og tok tak i det før det ble for sent, sier hun.

LES OGSÅ: - Må være den største regningen i «Luksusfellen»-historien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer