HISTORISK: Victoria's Secret snur i spørsmålet om plus size-modeller, etter å ha fått kritikk for manglende mangfold i en årrekke. Her er undertøymerkets første såkalte plus size-modell, Ali Tate-Cutler. Foto: NTB Scanpix
HISTORISK: Victoria's Secret snur i spørsmålet om plus size-modeller, etter å ha fått kritikk for manglende mangfold i en årrekke. Her er undertøymerkets første såkalte plus size-modell, Ali Tate-Cutler. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Victoria's Secret:

Snur etter massiv kritikk

Undertøysgiganten Victoria's Secret gjør helomvending.

Publisert

De siste årene har kritikken haglet mot undertøysgiganten Victoria's Secret. I fjor uttalte selskapets markedsføringsleder, Ed Razek, seg nedsettende om pluss size-modeller og transkjønnede modeller.

Til tross for at han senere beklaget uttalelsen, vekket den stor oppsikt. Kort tid senere gikk toppsjefen i undertøymerket, Jan Singer, av.

KRITISERT: Victoria's Secret har møtt motbør for å kun benytte seg av sylslanke «A4-modeller». Her er Barbara Palvin, Yasmin Wijnaldum, Winnie Harlow, Gigi Hadid, Kendall Jenner og Alexina Graham i Victoria Secret Fashion Show i 2018. Foto: NTB scanpix
KRITISERT: Victoria's Secret har møtt motbør for å kun benytte seg av sylslanke «A4-modeller». Her er Barbara Palvin, Yasmin Wijnaldum, Winnie Harlow, Gigi Hadid, Kendall Jenner og Alexina Graham i Victoria Secret Fashion Show i 2018. Foto: NTB scanpix Vis mer

I august gjorde modellgiganten helomvending da de ansatte den første transpersonen i selskapets historie. To måneder senere gjør de nok en historisk endring, når de nå har ansatt den første pluss size-modellen i selskapets historie.

- Et stort steg

Undertøysmerket har nå ansatt den amerikanske modellen Ali Tate-Cutler. Til tross for at de tidligere har benyttet seg av enkelte modeller i noe varierende størrelser, er det første gang at de har ansatt en modell i størrelse 44, skriver Independent.

Ifølge avisen er det også første gang at en modell i denne størrelsen vil være en del av kampanjene og blir reklamert for i butikkene.

Kendall Jenner og Gigi Hadid gikk på catwalken for Victoria Secret, og ble filmet på gaten på vei til etterfesten av pressen. Også klipp fra catwalken der man ser modellene. Vis mer

Det var Cutler selv som annonserte sin nye arbeidsgiver på sin Instagram-konto.

- Jeg tror jeg er den første i størrelse 44 hos Victoria's Secret? Uansett er jeg rimelig henrykt over å jobbe med et merke jeg idoliserte som barn. Et stort steg i riktig retning hva gjelder kropp, er blant det hun skriver under bildene.

Se og Hør og Aller Medias skjønnhetsekspert Cecilie Krogh synes det er bra at undertøysgiganten nå har tatt kritikken til seg og ansatt en plus size-modell.

- Det er fantastisk, og på tide. Victoria's Secret har fått mye kritikk, og hengt etter på dette området. Det er bra at de tar til seg kritikken, sier hun.

EKSPERT: Se og Hørs skjønnhetsekspert Cecilie Krogh Sundbø viser deg hvordan du lager den ultimate treningsfletten. Vis mer

Hun påpeker også at modellene ikke burde bli omtalt som «plus size»-modeller fordi kroppene deres er helt vanlige kvinnekropper. Skjønnhetseksperten synes det er bra Victoria's Secret nå framstiller kvinnekroppen slik den er.

- Ashely Graham (en kjent plus size-modell, journ.anm.) har banet vei tidligere og gått foran og vist at det viktigste er å bære sin fasong med selvtillit. Da gjør det ingenting om man har cellulitter og en normal kropp. Jeg håper å se mer av dette framover, sier Krogh.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Se dette innlegget på Instagram

Me by a friend

Et innlegg delt av Ali Tate (@ali_tate_cutler)

Avlyste årets show

Beslutningen kan være en del av en større, men etterlengtet endring i selskapets strategi.

I august ble det kjent at Victoria's Secrets årlige moteshow er blitt kansellert i år. Det avslørte supermodellen Shanina Shaik til australske Daily Telegraph.

«Dessverre blir det ikke noe Victoria’s Secret show i år,» fortalte hun avisen, «det er uvant for meg, for hvert år på denne tiden trener jeg som en engel ('Angel' på engelsk).»

Motevisningen har i en årrekke vært en av årets største motebegivenheter, og modeller som Claudia Schiffer (49), Tyra Banks (45), Heidi Klum (46) og Gisele Bündchen (39) har vært blant selskapets kjente «engler». I 2016 debuterte også Kardashian-søsteren Kendall Jenner (23) som Victoria's Secret-engel på undertøysgigantens verdenskjente moteshow.

LES OGSÅ: - Det er nok nå!

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer