Victoria's Secret:

Snur etter massiv kritikk

Undertøysgiganten Victoria's Secret gjør helomvending.

HISTORISK: Victoria's Secret snur i spørsmålet om plus size-modeller, etter å ha fått kritikk for manglende mangfold i en årrekke. Her er undertøymerkets første såkalte plus size-modell, Ali Tate-Cutler. Foto: NTB Scanpix
HISTORISK: Victoria's Secret snur i spørsmålet om plus size-modeller, etter å ha fått kritikk for manglende mangfold i en årrekke. Her er undertøymerkets første såkalte plus size-modell, Ali Tate-Cutler. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har kritikken haglet mot undertøysgiganten Victoria's Secret. I fjor uttalte selskapets markedsføringsleder, Ed Razek, seg nedsettende om pluss size-modeller og transkjønnede modeller.

Til tross for at han senere beklaget uttalelsen, vekket den stor oppsikt. Kort tid senere gikk toppsjefen i undertøymerket, Jan Singer, av.

I august gjorde modellgiganten helomvending da de ansatte den første transpersonen i selskapets historie. To måneder senere gjør de nok en historisk endring, når de nå har ansatt den første pluss size-modellen i selskapets historie.

- Et stort steg

Undertøysmerket har nå ansatt den amerikanske modellen Ali Tate-Cutler. Til tross for at de tidligere har benyttet seg av enkelte modeller i noe varierende størrelser, er det første gang at de har ansatt en modell i størrelse 44, skriver Independent.

Ifølge avisen er det også første gang at en modell i denne størrelsen vil være en del av kampanjene og blir reklamert for i butikkene.

Det var Cutler selv som annonserte sin nye arbeidsgiver på sin Instagram-konto.

- Jeg tror jeg er den første i størrelse 44 hos Victoria's Secret? Uansett er jeg rimelig henrykt over å jobbe med et merke jeg idoliserte som barn. Et stort steg i riktig retning hva gjelder kropp, er blant det hun skriver under bildene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.