Nils Kvalvik:

Snur etter festbråk: Vil frifinne «Farmen»-Nils

Den tidligere «Farmen»-deltakeren nektet å betale et forelegg på 20 000. Nå møter han i retten.

INTIMT: En rekke videoer og bilder på sosiale medier av en fest med tidligere «Farmen»-deltakere har skapt reaksjoner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor høst stormet kraftig rundt fjorårets «Farmen»-deltakere, som i februar i fjor gjennomførte en sammenkomst i Porsanger, Finnmark, der de blant annet festet sammen uten å virke særlig opptatt av corona-restriksjonene.

På tidspunktet for festen var det forskriftsfestet at man ikke kunne være mer enn ti personer til stede ved private sammenkomster innendørs. Det bekreftet Espen Nakstad overfor Se og Hør.

- Selv om du har vært i karantene og er testet gjentatte ganger, er det ikke lov å være mer enn ti personer på et privat arrangement. Unntak fra dette er barnebursdager og begravelser, der det gjelder egne regler, skrev han i en e-post.

FORBANNA: Nils Kvalvik måtte forlate «Farmen» etter den mye omtalte fyllefesten i 2020. På «Torpet» ett år måtte han igjen pakke sakene sine etter regelbrudd. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Underveis i sammenkomsten ble det lagt ut videoer og bilder i flere sosiale medier, blant annet fra en fest der de sto tett i tett og drakk sprit fra samme flaske.

  • Se video øverst i saken!

To måneder senere skrev politiet ut to forelegg, ett til idrettslaget de var på besøk hos, og ett til arrangøren av festen, Nils Kvalvik. De fikk 20 000 i forelegg hver for å ha brutt smittevernreglene.

Det bekreftet påtaleleder i Finnmark politidistrikt, Morten Daae, til Se og Hør. Kvalvik bestemte raskt at han ikke kom til å betalte boten.

TEMPRATUR: Det ble høy temperatur da familien til «Farmen»-Rob så på TV-serien «Lykkeland». Video: «Sofa» på TV 2 Vis mer

I dag møtte Kvalvik i Vestre Finnmark tingrett. Se og Hør fulgte saken via videolink.

Kvalvik hadde byttet ut «Farmen»-antrekket, som vi er vant til å se ham i, og er i dag kledd i mørk dress, blå skjorte og slips.

- Ikke enig

Se og Hør har det siste året omtalt både den omstridte festen, og reaksjonene i etterkant. I april i fjor uttalte Kvalvik følgende til Se og Hør:

- Jeg blir sjokkert om vi blir straffet.

- Samtlige avga negative coronatest-svar og alle var i karantene i forkant. Vi var én kohort, og gjorde alle mulige tiltak for å følge reglene, la han til.

«FARMEN KJENDIS»: Det ble tøft for Tomine Harket å sjekke inn på gården. Det ver derimot lite forståelse å hente fra Niklas Baarli. Video: TV 2 Vis mer

Benny Solheim, Kvalviks forsvarer, forteller til VG at politiet har gitt hans klient et forelegg som han ikke er enig i. Solheim mener Kvalvik skal frifinnes.

- Han anser seg ikke som skyldig, og da må saken behandles som en straffesak, sier han til avisen. Han legger også til:

Det var på forhånd varslet at påtalemyndigheten ville legge ned påstand om 24 000 kroner.

NØDVENDIG: Det var helt nødvendig for «Farmen Kjendis»-deltakeren å ta med dette inn på gården. Reporter: Svend Aage Madsen. Video: Tor Lindseth/ Rød Løper Vis mer

Aktor Tord Nyland Karlsen fortalte i retten av Kvalvik er tiltalt for en overtredelse av smittevernloven. Påtalemyndighetene varslet blant annet at de ville legge frem videobevis i saken. Deler av videobevisene kan du se øverst i denne saken.

Solheim påpeker at smitteverntiltakene endret seg ofte da «Farmen»-festen ble avholdt, og at det derfor kan ha vært vanskelig å til enhver tid følge gjeldende regler.

Nils Kvalvik forklarte seg selv i retten tirsdag. Han forteller blant annet at arrangementet ble planlagt allerede da deltakerne var på «Farmen»-gården.

INGEN AVSTAND: Deltakerne tok en rekke forholdsregler, og mener derfor de ikke behøvde å holde avstand til hverandre. Foto: Skjermdump/Thor Haavik
INGEN AVSTAND: Deltakerne tok en rekke forholdsregler, og mener derfor de ikke behøvde å holde avstand til hverandre. Foto: Skjermdump/Thor Haavik Vis mer

- Vi diskuterte en samling i Finnmark med en gang vi kom ut (fra «Farmen» journ.anm) og ting hadde stabilisert seg.

Han påpeker at alle deltakerne på festen avla negative tester både før og etter arrangementet, i tillegg til at de alle hadde vært ti dager i karantene. Dermed anså han gjengen som en kohort.

Han minnes at det var rundt 20 mennesker på festen - fra ulike steder i Norge. Selv definerer han seg som gjest, til tross for at han var en av initiativtakerne til arrangementet.

INGEN STJELING: «Farmen Kjendis» har denne uka tatt grep om tidligere stjeling på markedet. Video: Rød Løper Vis mer

Aktor legger til grunn i sin sluttprosedyre at de andre festdeltakerne har forklart i avhør at det er Kvalvik som står bak arrangementet.

- Det må legges til grunn at gjennomføringen er gjort på oppfordring og forespørsel fra Kvalvik, sier Tord Nyland Karlsen.

Påtalemyndigheten legger ned påstand om at Kvalvik skal frifinnes, da det ikke kan bevises utover enhver rimelig og og fornuftig tvil at tiltalte har vært medarrangør.

Retten står fritt til å domfelle Kvalvik.

LES OGSÅ: Dette er mannen bak «Farmen kjendis»-stemmen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer