Durek Verrett:

Snudde om Märtha-utsagn

Durek Verrett hevder ingen i USA bryr seg om den norske kongefamilien. I et tidligere intervju sa han noe helt annet.

RASER: Tirsdag kveld la Durek Verrett ut en livesending på Instagram hvor han går hardt ut mot den norske pressen, og særlig Se og Hør. Video: Instagram / Durek Verrett Vis mer
Publisert

Tirsdag kveld la sjaman Durek Verrett (47), prinsesse Märtha Louises (51) forlovede, ut en direktesending på Instagram hvor han kritiserte norsk presse.

Durek og Märtha har skapt flere store overskrifter i norsk media den siste tiden. Mediabråket skal ha ført til krisemøter på slottet, hvor det skal ha blitt diskutert om Märtha skal få beholde prinsessetittelen sin.

Sjamanens kritikk kommer etter at Se og Hør publiserte en sak med tittelen «Presser Märtha til å gå mot familien». Under direktesendingen på Instagram hevder han at norsk presse sprer løgner om ham og hans virke.

Snudde om utsagn

I saken til Se og Hør som han reagerer på, står det at Durek planlegger å lage en TV-serie med navn «The Princess and the Shaman». Planen om en serie vil imidlertid falle i grus hvis Märtha Louise blir fratatt prinsessetittelen sin.

TAUS: Prinsesse Märtha Louise nektet å svare på spørsmål om forloveden Durek Verrett onsdag. Vis mer

- Media prøver å si at jeg bygger en forretning rundt prinsesse Märtha. Og det er helt vanvittig fordi ingen i Amerika bryr seg om den norske kongefamilien. Eller kongelige generelt. Forretningen min gikk ikke bedre fordi jeg begynte å date en prinsesse, den gikk dårligere, sa han under direktesendingen.

Da Durek og Märtha stilte opp i et lengre TV-intervju med TV 2 tidligere i høst, var førstnevnte også krystallklar på at forlovedens prinsessetittel ikke har bidratt til penger i kassa. Samtidig påpekte han at Märthas rolle i det norske samfunnet allerede er etablert blant amerikanere flest.

Dette er altså det stikk motsatte av hva Durek påsto i direktesendingen tirsdag kveld.

- Det er ikke det at jeg selger produkter med navnet hennes på, men i USA er hun kjent som prinsesse Märtha, og det er det folk vil høre i USA. Det er veldig viktig for meg å anerkjenne hennes tilstedeværelse, sa han i intervjuet med TV 2.

Stor interesse i USA

I TV 2-intervjuet trakk Durek også frem Märthas bestemor med samme navn - og hennes nære forhold til USA og president Roosevelt - som en kobling til sin forlovede.

FAVORITTORD: Durek Verrett avslørte på den røde løperen hva som er hans favoritt ting å si på norsk. Video: Nora Skavhaug Vis mer

- Jeg føler det er en kontakt i hennes tilstedeværelse i USA, og hva det amerikanske folk vi se, og hva de vil se av henne. Så jeg nevner henne.

Likevel hevdet Durek i direktesendingen på Instagram at «ingen i Amerika bryr seg om den norske kongefamilien». Til tross for det har paret stilt opp i flere intervjuer for amerikansk presse, blant annet for magasinet Vanity Fair og talkshowet «Tamron Hall».

I både magasinet og under talkshowet ble det gjort et poeng ut av at Märtha Louise er prinsesse. Sladderpressen i USA, blant andre People, har også skrevet flere artikler om prinsessen.

Svarer på kritikken

Ansvarlig redaktør i Se og Hør, Ulf Andersen, har blitt forelagt kritikken fra Durek.

- Sjaman Durek står selvsagt fritt til å ha sterke meninger om Se og Hør, men vi kan ikke la være å omtale dramaet på Slottet fordi han er misfornøyd med dekningen. Vi står fullt og helt inne for dekningen. Og når det gjelder vår dekning av hans helsetilstand, er denne godkjent av et enstemmig PFU.

Andersen er imidlertid ikke enig med Dureks uttalelse om at amerikanere ikke bryr seg.

ARVEREKKE: Leah Isadora Behn er aktuell i «Powerwomen» hvor hun snakker åpent om sitt forhold til den kongelige arverekken. Video: Viaplay/Rød Løper Vis mer

- Vi er nok ikke enige med Durek i at amerikanerne verken bryr seg om det norske kongehuset spesielt eller de europeiske kongehusene generelt. Tvert i mot er amerikanerne helt ville etter kongestoff. Jeg antar dette er grunnen til at Durek la inn søknad om å varemerkeregistrere Sjamanen og Prinsessen. Denne forretningsvirksomheten vil vi fortsatt ha et skarpt søkelys på. Det er en del av vårt samfunnsoppdrag.

- Når dette er sagt, har jeg ingenting imot at Durek Verrett deltar aktivt i samfunnsdebatten, men vi ser jo at dette fortrinnsvis skjer på egne publiseringsplattformer og uten kritiske spørsmål. Durek er hjertelig velkommen til å bli intervjuet her i Se og Hør, men det har han så langt avslått.

Se og Hør har prøvd å få kommentar fra Durek Verretts manager, Tanya Khani, foreløpig uten hell.

LES OGSÅ: Ga hemmelige råd om kongefamilien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer