Daniela Braga:

Snudde livet sitt på hodet

«Victoria's Secret»-modellen Daniela Braga kom til USA uten en dollar, og kunne ikke språket.

SUKSESS: Supermodell Daniela Braga startet som kassemedarbeider før hun ble oppdaget, og har med åra jobbet seg opp til å bli en suksessrik og godt betalt supermodell. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Supermodell Daniela Braga startet som kassemedarbeider før hun ble oppdaget, og har med åra jobbet seg opp til å bli en suksessrik og godt betalt supermodell. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For mange er Daniela Braga (26) «bare» et pent ansikt i sosiale medier, og en av modellene som spankulerer på catwalken under «Victoria's Secret Fashion Show», som går av stabelen en gang i året.

For tiden er hun også aktuell i den nye serien «Model Squad» på kanalen E! sammen med Victoria's Secret-modellene Shanina Shaik (27) og Devon Windsor (24).

Historien bak fasaden er imidlertid en helt annen enn glitter og glamour, som modellen stadig viser fram til sine over 420 000 følgere på Instagram.

Se dette innlegget på Instagram

Canary island ☀️

Et innlegg delt av Daniela Braga (@daniela)

Ifølge Fox News kommer Braga fra fattige kår i Brasil, der hun vokste opp med sine to søsken og foreldre. Hennes far er bygningsarbeider, og hennes mor jobber som kontormedarbeider.

Da Braga flyttet til New York var hun bare 19 år gammel. Hun kunne ikke et ord engelsk, og hadde nesten ingen penger å rutte med. Det modige valget skulle imidlertid vise seg å bli den brasilianske modellens vending i livet.

Ville ikke bli modell

Det var etter at en modellagent hadde lagt merke til Braga i 2011, at tanken om å flytte fra hjemlandet slo henne.

På det tidspunktet jobbet den daværende 19-åringen som kassemedarbeider på et apotek i hjembyen São Paulo, ifølge nyhetsnettstedet.

Månedslønnen brukte hun til å betale college der hun studerte bedriftsøkonomi. I utgangspunktet hadde nemlig Braga egentlig ikke sett for seg et liv som modell.

- Jeg ville bli en businesskvinne, har hun uttalt til Fox News.

Den drømmen skulle imidlertid endre seg. På kort tid viste det seg at den unge skjønnheten gjorde stor suksess som modell.

SUPERMODELL: Daniela Braga fotografert i New York nylig. Foto: NTB Scanpix
SUPERMODELL: Daniela Braga fotografert i New York nylig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Folk trodde jeg var dum

Opptil flere ganger har 26-åringen dukket opp på forsiden av store internasjonale magasiner som Harper's Bazaar og Vogue, og landet flere kampanjer for merker som Givenchy og Victoria's Secret.

Sistnevnte har hun som nevnt også gått catwalk for, som en av de heldige utvalgte under det spektakulære Victoria's Secret-showet.

Dette til tross for at hun altså nesten ikke kunne et eneste ord engelsk da hun kom til USA.

Da Braga kom til «mulighetenes land» i 2011 gikk nemlig ikke det engelske vokabularet hennes lenger enn at hun kunne si «hei» og «ha det».

- Folk antok at jeg bare var en dum modell fordi jeg ikke kunne uttrykke meg på engelsk, har hun uttalt til The New York Post.

I dag kan imidlertid den 26 år gamle verdenskjente modellen hele fire språk, ifølge avisa. Portugisisk, som er hennes morsmål, spansk, engelsk og fransk.

Saken fortsetter under:

Investerer smart

Selv om drømmen om en fremtid som businesskvinne ble lagt til side for modellkarrieren, har Braga de siste åra benyttet seg godt av kunnskapen fra skolebenken, og sitt gode språkøre.

Ifølge The New York Post forvalter Braga inntektene sine med omhu.

Pengene hun tjener på sin nye tv-serie, samt sine mange modelloppdrag, går til å forsørge familien sin hjemme i Brasil. I tillegg investerer hun penger i eiendommer i hjemlandet og i New York.

Ifølge nyhetsnettstedet har 26-åringen nylig også investert i en nyetablert smarttelefonbedrift.

- De kvinnene jeg ser opp til er utenfor moteindustrien, har hun uttalt til nettstedet, og nevner navn som Michelle Obama (54) og Angelina Jolie (43).

Likevel ser det ut til at modellen har nok av penger til overs, i alle fall om man skal tro Instagram-oppdateringene som oser av en luksuriøs livsstil.

LES OGSÅ: Nekter å vise seg frem i undertøyet i Kina