Andreas Ygre Wiig:

Snowboardstjernen fortviler etter innbrudd

Andreas Ygre Wiig trygler om informasjon etter tyveri.

INNBRUDD: Andreas Ygre Wiig (37) skulle ha visning på leiligheten sin da alt gikk galt. Nå ber han publikum om hjelp. Foto: NRK
INNBRUDD: Andreas Ygre Wiig (37) skulle ha visning på leiligheten sin da alt gikk galt. Nå ber han publikum om hjelp. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- De medaljene har ikke noen omsettelig verdi, men for meg står de som bevis på noe jeg har jobbet ekstremt hardt for store deler av mitt liv. Og nå er det tatt fra meg, sier Andreas Ygre Wiig (37) til Se og Hør.

Da Ygre Wiig parkerte snowboardstøvlene for siste gang i 2016, kunne det gjøres med visshet om at han hadde oppnådd glimrende prestasjoner innen egen idrettsgren.

STOR UTØVER: I 2016 la Andreas Ygre Wiig opp som snowboardkjører. Han har blant annet tre gull fra X-games i bagasjen. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
STOR UTØVER: I 2016 la Andreas Ygre Wiig opp som snowboardkjører. Han har blant annet tre gull fra X-games i bagasjen. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer

37-åringen kan blant annet skilte med tre gull i X-games. En Backside Rodeo 720 fra en 20 meter høy klippe i California, er også blant hans mest spektakulære triks. I 2015 fikk Ygre Wiig ytterligere anerkjennelse for strevet, da han ble kåret til tiårets snowboardkjører fra Norges Snowboardforbund.

- Naivt

I slutten av forrige uke ble samtlige av Ygre Wiigs X-games medaljer stjålet – tre gull, ett sølv og en bronse. Den pensjonerte idrettshelten skulle ha visning på leiligheten sin i Oslo, og valgte å flytte både trofeer og medaljer ned i kjellerboden - bak to låste dører og en hengelås.

Det var VG som først omtalte saken.

- Jeg har bodd der i 11 år, og det har aldri vært innbrudd tidligere. Man tenker kanskje litt naivt, men jeg var stresset før visning og ville ikke ha dem framme i tilfelle noen skulle plukke med seg medaljer fra leiligheten.

Så gikk det altså galt likevel.

Ygre Wiig forklarer at han var en tur i Oslo sentrum da han plutselig fikk sjokkmeldinga fra en nabo over telefon.

- Jeg løp til bussen og dro direkte til boden. Alle kasser var gått gjennom. Tyven, eller tyvene, hadde også stjålet fra de andre bodene. For min del var X-games-medaljene, og trofeet jeg fikk da jeg ble kåret til tiårets snowboardkjører, borte. Jeg kunne ikke fatte at det hadde skjedd. Jeg holdt på å miste pusten.

- Ærlige personer

Ygre Wiig forteller at han anmeldte forholdet umiddelbart, og håper nå at noen der ute sitter på informasjon som kan hjelpe ham å få tilbake medaljene.

- Jeg håper det finnes noen ærlige personer der ute som kan hjelpe meg. Jeg hadde satt uendelig stor pris på om noen kunne kommet med tips eller informasjon som førte til at jeg får medaljene tilbake. Det er bare ting, men for meg har det stor affeksjonsverdi.

LES OGSÅ: «Mesternes mester»-Andreas fikk livet snudd på hodet da han ble pappa

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer