Snowboard-krasj førte til proff-karriere

Andreas Ygre Wiig kolliderte med kameramann og ble med i stor snowboard-film.

SEOGHØR.NO: Snowboard-proff Andreas Ygre Wiig (34) startet tidlig karrieren da han sammen med tre kamerater dro til California for å stå på snowboard. En kollisjon i bakken var starten på det som skulle bli en stor idrettskarriere. Det forteller Wiig i TV3-programmet «Hjem til jul».

- Jeg klarte å hoppe litt for mye til høyre og landet på en fotograf som tilfeldigvis filmet til verdens største snowboardfilm. Da kom jeg i kontakt med ham på den måten, da jeg holdt på å brekke beina hans, sier snøbrettkjøreren i programmet.

Dette ble inngangsbilletten til proff-verdenen. På tross av ulykken lot videofotografen den unge nordmannen være med i filmen.  

- Et par dager senere fikk jeg mulighet til å filme med ham og ble med i den største snowboard filmen i verden. Da begynte de store sponsorene å ringe, sier snøbrettkjøreren i programmet.

STARTET MED ET BANG: Andreas Ygre Wiigs snowboard-karriere skjøt fart etter at han kolliderte med en videofotograf i bakken i California.
STARTET MED ET BANG: Andreas Ygre Wiigs snowboard-karriere skjøt fart etter at han kolliderte med en videofotograf i bakken i California. Vis mer

- Holdt på å gi opp

Nylig var Wiig med i TV3-serien «Råskap», der han fikk testet sine grenser til det ytterste.

- Mange av dagene var det nesten så jeg kastet opp. Det var så vidt at jeg klarte  holde meg. Man presset seg opp mot grensa dag etter dag. Så det var veldig hardt, har Wiig sagt til Seoghør.no og fortalte at han var i ferd med å gi opp.

STOR STJERNE: Ygre Wiig har blant annet tatt flere topplasseringer under X-Games.  Foto: NTB scanpix
STOR STJERNE: Ygre Wiig har blant annet tatt flere topplasseringer under X-Games. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det var et par ganger jeg vurderte å gi opp. Det var et par øvelser som ikke varte så lenge, men det var veldig mye melkesyre og da må man presse seg til det ytterste og litt til. Så det å klare å presse seg fysisk og psykisk var tøft, forteller han.

«Hjem til jul» sendes på TV3 søndag kl. 20.00.

LES OGSÅ: Marion Ravn og ektemannen skilles etter to år