Snekrer sammen pannekaker

Otto Robsahm blir som et barn på kjøkkenet. Han elsker pannekaker.

SEOGHØR.NO: Norges blideste sinnasnekker har bodd flere år i USA, og matvanene derfra glemmer han aldri.

- Jeg er veldig glad i skikkelige burgere. Men mest av alt setter jeg pris på en god helgefrokost. Da er det amerikanske pannekaker med lønnesirup og frukt som gjelder, og gjerne også med egg og bacon til. Eller stekt Vossafår, som jeg ofte bruker i stedet for bacon. Av og til lager jeg også arme riddere, forteller 45-åringen, som er gjest i denne ukens "Kjøkkenveien" i Se og Hør.

FIN FROKOST: Otto elsker de langsomme helgefrokostene med samboeren og barna.
FIN FROKOST: Otto elsker de langsomme helgefrokostene med samboeren og barna. Vis mer

- Det høres kanskje ikke så sunt ut, men når vi har en sånn frokost spiser alle seg gode og mette – også barna. Så da blir det ikke småspising før neste måltid, forklarer Otto.

Samboeren Marion (36) og døtrene Isabel (6) og Lindsey (4) elsker de lagsomme helgefrokostene som pappa disker opp med. Her er oppskriften:

Pannekaketårn: Med sirup og bær har du alt du trenger til pannekakene.
Pannekaketårn: Med sirup og bær har du alt du trenger til pannekakene. Vis mer

 

Amerikanske pannekaker

4 porsjoner

50 g smør

2 ½ dl melk

2 egg

3 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ss sukker

½ ts salt

Smelt smøret og hell i melken. Deretter visper du i eggene.

Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører.

La røren stå og svelle i et kvarter, slik at den får riktig konsistens.

Stek pannekakene. De skal være ganske små, omtrent 15 cm i diameter. Etter at røren har svellet opp og blitt litt boblete kan du snu dem.

Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller tallerken. Det smaker godt med frukt og bær til. Og selvsagt lønnesirup.

Ernæringsfysiolog Terese Glemminge Arnesen i Opplysningskontoret for Meieriprodukter synes Sinnasnekkeren setter pris på en god helgefrokost sammen med familien, men har et tips dersom du vil gjøre frokosten litt sunnere.

Terese Glemminge Arnesen, Opplysningskontoret for Meieriprodukter.
Terese Glemminge Arnesen, Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Vis mer

- Ofte er det bare noen enkle grep som skal til. Pannekakene blir sunnere om han bytter ut en del av hvetemelet med sammalt mel, kutter ut sukkeret og heller bruker mer friske bær som fyll. Melken bør være lett, og en del av smøret kan sløyfes.

Ottos helgefrokost får to av tre stjerner på frokostkalkulatoren. Test hvor sunn din egen frokost er her:

http://www.melk.no/frokostkalkulator/