«Farmen»:

Snek seg med i «Farmen»

For den med skarpt blikk er det flere kjente fjes blant statistene i søndagens episode.

GODT SKJULT: I et par sekunder dukker «Spårtsklubben»-kolleger Erik Follestad, Ida Fladen og Jon Martin Henriksen opp under markedet. Foto: Skjermdump/TV 2
GODT SKJULT: I et par sekunder dukker «Spårtsklubben»-kolleger Erik Follestad, Ida Fladen og Jon Martin Henriksen opp under markedet. Foto: Skjermdump/TV 2 Vis mer
Publisert

aSøndag betyr flere ting i «Farmen»-sammenheng, kanskje mest spennende er det hvem som møtes i tvekamp - og hvem som må reise hjem.

Men det betyr også at ukeoppdraget skal vurderes av mentor, og om deltakerne får ekstra penger å rutte med på markedet dersom oppdraget blir godkjent.

Snek seg med

Det blir det denne søndagen, og storbonde Karianne Kopperstad (27) tar med seg hjelperne Sindre Nyeng (23) og Karianne Vilde Wølner (26) på handletur.

Der er det som vanlig statister og skuespillere som sørger for en livlig markedsdag, men det er derimot noen ansikter som skiller seg ut i søndagens episode.

I et par sekunder får man nemlig et glimt at Erik Follestad (31), Ida Fladen (34) og Jon Martin Henriksen (30) som sitter ved et bord - alle i kledd antrekk 1920 verdig.

FIN FRUE: Ida Fladen ser tilfreds ut under det korte «Farmen»-oppholdet. Foto: Skjermdump/ TV 2
FIN FRUE: Ida Fladen ser tilfreds ut under det korte «Farmen»-oppholdet. Foto: Skjermdump/ TV 2 Vis mer

Programmet går imidlertid videre uten å gi noen forklaring på hvorfor de tre «Spårtsklubben»-profilene dukker opp. De er som kjent kolleger med den ferske «Farmen»-programlederen Mads Hansen (36).

FLØRT: Allerede i første episode kunne man se av Kjetil og Wiktoria fikk en god tone. Nå forteller dem om hva ståa er i dag. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/ TV 2/ Rød Løper Vis mer

Visste ikke om det

Han bekrefter overfor Se og Hør at de tre vennene og kollegene dukker opp i episoden. Hvorfor, vet han imidlertid ikke, forteller han.

- Jeg vet egentlig ikke mer enn at de snek seg inn på markedet, uten at jeg visste om det. De gjorde tydeligvis en såpass overbevisende jobb at de kom med på tv også, sier han.

Overfor Se og Hør forklarer Jon Martin Henriksen at han, Fladen og Follestad tok kontakt med produksjonen og fikk lov til å være statister.

- Siden Mads selv aldri er på markedet, klarte vi å dra dit uten at han merket det. Vi regner med at skuespillerkarrierene våre tar av nå, sier han.

NYE GAUTE: Endelig er Farmen 2.0 her, med Mads Hansen ved roret, og han forteller om hans første dag på settet. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Erik Follestad og Ida Fladen har hittil ikke besvart Se og Hørs henvendelser.

Fladen skulle som kjent vært blant kjendisene som kjempet for tilværelsen i den kommende sesongen av «Farmen kjendis», men måtte trekke seg som følge av sykdom.

Måtte trekke seg

Ifølge TV 2 ble 34-åringen dårlig kort tid etter ankomst på «Farmen»-gården, og ble derfor nødt til å trekke seg fra hele innspillingen.

- Jeg har krystallsyke, og var så uheldig å få et anfall tidlig i mitt opphold på Farmen. Jeg hadde gledet meg enormt mye, så det kunne ikke kommet på et dårligere tidspunkt, fortalte Fladen til kanalen.

34-åringen la ikke skjul på at det var kjedelig å ikke kunne gjennomføre innspillingen.

LUNSJ MED LILLI: Lilli Bendriss inviterer kjendiser over på lunsj i en ny serie på Dplay, og i første episode er det Ida Fladen som tar turen. Der får hun seg en stor overraskelse. Vis mer

Ifølge Helse-Norge er krystallsyke en tilstand hvor man får kraftige anfall av svimmelhet, og det kjennes ut som at omverdenen snurrer rundt. Anfallene varer vanligvis i 10 til 20 sekunder. Årsaken er krystaller som har løsnet i det indre øret.

Fladen har tidligere vært åpen om plagene ved krystallsyken. I 2014 hoppet hun fra en klippe og skadet seg. I den forbindelse avslørte hun at hun lider av krystallsyke.

Diagnosen fikk hun året før, men det var i 2014 hun fikk beskjeden om at hun har hatt sykdommen i 14 år uten å vite hva som var galt.

DRØMMEMANNEN: Programleder Ida Fladen har en bruker på Tinder, men er ikke særlig aktiv. Hun stresser ikke med å være singel. Reporter: Henriette Eilertsen / Video: Frida Andersen / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

34-åringen har tidligere uttalt at det hjalp å få en diagnose.

- Det er slitsomt å ha en sykdom du går rundt og lurer på hva er. Hele tida. Etter at jeg fikk diagnosen, ble sykdommen lettere å takle. Jeg er veldig ofte svimmel. Men jeg har vært det i 14 år, så jeg vet ikke om noe annet. Det er noe jeg har lært meg å leve med, har hun uttalt til VG.

LES OGSÅ: «Farmen»-innspillingen stoppet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer