OSCAR AWARDS: (F.v) Emma Emma Stone i ivrig samtale med fjorårets Oscar-vinner Julianne Moore.  Angelina Jolie klinte til med storebroren James Haven da hun vant Oscar for 12 år siden. I 2013 vant Jennifer Lawrence en statuett for beste kvinnelige hovedrolle i «Silver Linings Playbook».
OSCAR AWARDS: (F.v) Emma Emma Stone i ivrig samtale med fjorårets Oscar-vinner Julianne Moore. Angelina Jolie klinte til med storebroren James Haven da hun vant Oscar for 12 år siden. I 2013 vant Jennifer Lawrence en statuett for beste kvinnelige hovedrolle i «Silver Linings Playbook». Vis mer

Snek seg inn på Oscar-fest

Når teppet går ned for prisutdelingen og TV-kameraene slås av, begynner den virkelige feiringen - og skandalene.

Publisert

LOS ANGELES (SEOGHØR.NO): Natt til mandag 29. februar (norsk tid) er det duket for nummer 88. i rekken av den prestisjetunge Oscar-utdelingen.

Komikeren og skuespilleren Chris Rock (51) skal lede den stjernespekkede kvelden som finner sted i Dolby Theatre i Hollywood.

Selv om ingen norske TV-kanaler viser årets Oscar-utdeling, får du alle de siste nyhetene på Seoghør.no gjennom hele natten.

Snur Los Angeles på hodet

I dagene før det braker løs står filmbyen fullstendig på hodet.

Flere kvartal blir avsperret allerede en uke i forveien slik at opprigging av tribuner, gigantiske Oscar-statuetter, pressevegg og røde løpere kan bli plassert på Hollywood boulevard hvor alt finner sted.

Ettersom sendingen sendes live, er det enorme sikkerhetstiltak i et stort område  rundt arrangementet.

Her dukker det nemlig opp tusenvis av nysgjerrige fans, turister og andre skuelystne som håper å få et glimt av sitt store idol.

Politi er derfor godt synlig og patruljerer i biler, helikoptre, på hester, sykler og til fots.

Saken fortsetter under bildet.

I LOS ANGELES: Se og Hørs Henriette Høigilt bor i Hollywood, og sjekket denne uka ut forholdene utenfor Dolby Theatre hvor Oscar Awards blir holdt natt til mandag.  Foto: Henriette Høigilt/Se og Hør
I LOS ANGELES: Se og Hørs Henriette Høigilt bor i Hollywood, og sjekket denne uka ut forholdene utenfor Dolby Theatre hvor Oscar Awards blir holdt natt til mandag. Foto: Henriette Høigilt/Se og Hør Vis mer

Får «goodiebag» til 300.000 kr

Mange A-kjendiser får faktisk ikke innbydelse til selve prisutdelingen.

De drar derfor til Elton John (68) og ektemannen David Furnish (53) som hvert år inviterer en rekke stjerner til sin Aids Foundation Oscar-party for å se showet sammen med dem der.

I fjor hadde festen et disco-tema og supermodell Heidi Klum (42), popstjernen Miley Cyrus (23), reality-ekteparet Sharon og Ozzy Osbourne og sangfuglen Kylie Minogue (47) blant gjestene - som var med på å samle inn 5, 8 millioner dollar til det veldedige formålet.

Saken fortsetter under bildet.

INVITERER TIL PARTY: Elton Johns Oscar-fest begynner like før showet starter i Dolby Theatre, og varer hele natten for dem som orker det. Ett år ble invitasjonene sendt ut sammen med Swarovski-krystaller.  Foto: NTB Scanpix
INVITERER TIL PARTY: Elton Johns Oscar-fest begynner like før showet starter i Dolby Theatre, og varer hele natten for dem som orker det. Ett år ble invitasjonene sendt ut sammen med Swarovski-krystaller. Foto: NTB Scanpix Vis mer

 

Filmen «The Revenant», med Leonardo DiCaprio (41) i hovedrollen, er årets storfavoritt. Den har fått hele tolv Oscar-nominasjoner, mens «Mad Max: Fury Road», med Tom Hardy (38) og Charlize Theron (40), ligger hakk i hæl med ti nominasjoner.

Men uansett om filmstjernene får en pris eller ikke, går de ikke tomhendte hjem fra prisutdelingen.

I 2014 ble det kjent at hver og en av de nominerte i kategoriene «Beste mannlige skuespiller», «Beste kvinnelige skuespiller», «Beste mannlige birolle», «Beste kvinnelige birolle» og «Beste regissør» får en «goodiebag» verdt rundt 300.000 kroner, som inkluderer både luksuriøse ferieturer, smykker og klokker.

Saken fortsetter under bildet.

DE FIRE GJEVESTE PRISENE (f.v): I fjor var det J.K. Simmons («Whiplash») og Patricia Arquette («Boyhood») som vant prisene for beste mannlige og kvinnelige birolle, mens Julianne Moore («Still Alice») og Eddie Redmayne («The Theory of EVerything») vant prisene for beste kvinnelige og mannlige hovedrolle under den 87. Oscar-utdelingen i Hollywood.  Foto: NTB Scanpix
DE FIRE GJEVESTE PRISENE (f.v): I fjor var det J.K. Simmons («Whiplash») og Patricia Arquette («Boyhood») som vant prisene for beste mannlige og kvinnelige birolle, mens Julianne Moore («Still Alice») og Eddie Redmayne («The Theory of EVerything») vant prisene for beste kvinnelige og mannlige hovedrolle under den 87. Oscar-utdelingen i Hollywood. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De stjernespekkede Oscar-festene

Rett etter selve prisutdelingen drar hele Hollywood-eliten videre til ulike fester i filmbyen.

Den offisielle etterfesten, Governors Ball, holdes et par etasjer over Dolby Theatre og sparkes i gang umiddelbart etter endt show.

Det er kun 1500 VIP billetter til den ettertraktede festen, og regelen her er enkel; Har man ikke billett, kommer man ikke inn. Uansett hvor kjent man er.

Se bilder fra fjorårets etterfest:

[views:embed:node_embed:block:69732]

Årets nominerte og prisvinnerne, med sine statuetter, samt prisutdelere og artister, er som regel blant hovedgjestene.

I fjor hadde blant annet stjerner som Oprah Winfrey (62), Cate Blanchett (46), Eddie Redmayne (34), Emma Stone (27), Julianne Moore (55), Chrissy Teigen (30), John Legend (37) og Patricia Arquette (47) fått innpass på festen.

Kjendiskokken Wolfgang Puck, som står bak flere av Los Angeles fasjonable restauranter, har laget Governors Balls Oscar-meny i over 20 år. Natt til mandag inkluderer noen av delikatessene fersk hummer og kongekrabbe fra Alaska, ifølge International Business Times.

Saken fortsetter under bildene.

FINT SKAL DET VÆRE: Wolfgang Puck (t.v) sparer ikke på noe når han steller i stand sine delikatesser til Governors Ball. Det flyter selvsagt også av svindyr champagne på alle bordene. Foto: NTB Scanpix
FINT SKAL DET VÆRE: Wolfgang Puck (t.v) sparer ikke på noe når han steller i stand sine delikatesser til Governors Ball. Det flyter selvsagt også av svindyr champagne på alle bordene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

 

 

Snek seg inn på etterfesten

Amerikanske Duggan Wendeborn, som elsker kjendiser og poster bilder av alle sine stjernemøter på Instagram, forteller til Seoghør.no at det går an å komme seg inn på Governors Ball hvis man har griseflaks.

Det hadde nemlig han og en kompis for mange år siden, hevder han.

- Vi var på området, og plutselig kom en dame bort til oss og lurte på om vi ville ha to billetter. Mannen hennes var blitt dårlig, så de måtte dra hjem, gliser Wendeborn da vi møter ham utenfor Dolby Theatre hvor han tar bilder.

- Vi gikk rett forbi den lange køen hvor både Tom Cruise, Tom Hanks, Daniel Day Lewis og Rachel Welch stod og ventet i håp om å komme inn, ler han mens han hilser til høyre og venstre på de ansatte som jobber på området.

Saken fortsetter under bildet.

SNART KLART: Bildet til venstre viser inngangen til Dolby Theatre hvor alle kjendisene passerer før de kommer inn i den vakre salen (t.h) hvor showet holdes. Nå er ansatte i full gang med å dekke store deler av Hollywood boulevard med røde løpere for å få alt ferdig til Oscar-kvelden.  Foto: NTB Scanpix
SNART KLART: Bildet til venstre viser inngangen til Dolby Theatre hvor alle kjendisene passerer før de kommer inn i den vakre salen (t.h) hvor showet holdes. Nå er ansatte i full gang med å dekke store deler av Hollywood boulevard med røde løpere for å få alt ferdig til Oscar-kvelden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den andre hotte etterfesten Oscar-natten er Vanity Fairs årlige party.

Motemagasinet har arrangert den legendariske festen i 20 år, og stjernefaktoren her er skyhøy.

Lady Gaga (29), Beyonce (34), Jennifer Aniston (47), Justin Theroux (44), Channing Tatum (35) og Jared Leto (44) minglet med hverandre her i fjor.

Festlighetene holdes i Beverly Hills på et spesialbygd område som okkuperer et helt kvartal. Gjestene som er så heldige å få tak i en av invitasjonene må passere utallige sikkerhetskontroller og sjekkpunkter før de kommer inn.

Mange ender til slutt opp hos Madonna (57) og hennes manager, Guy Oseary (43), som hvert år holder det mest populære nachspielet på hans luksuriøse eiendom.

Her får ingen presse adgang, og kjendisene kan derfor slå ut håret og feste til tidlig neste morgen. Mange kjendiser drar gjerne hit etter de har vært innom en av de andre festene først.

I fjor avsluttet P. Diddy (46), Mick Jagger (72), Miley Cyrus (23), Gigi Hadid (20) og Adam Levine (36) kvelden her.

Får man ikke innpass på noen av disse stedene, så er det hvert år en rekke andre party på et av Los Angeles utallige luksushotell og trendy nattklubber.

Saken fortsetter under bildet.

INVITERT: Lady Gaga var en av superstjernene som valgte å dra på Vanity Fairs fest etter Oscar-utdelingen i fjor.  Foto: NTB Scanpix
INVITERT: Lady Gaga var en av superstjernene som valgte å dra på Vanity Fairs fest etter Oscar-utdelingen i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette glemmer vi aldri

Gjennom årenes løp har det selvfølgelig også oppstått en rekke skandaler og minneverdige øyeblikk under prisutdelingen.

Her er noen av dem:

Før Angelina Jolie (40) ble en engasjert menneskerettighetsforkjemper og seksbarnsmor, var hun mest kjent for sin rebelske side. Da hun vant Oscar for beste kvinnelige birolle i 2000 for innsatsen i «Girl Interrupted», hadde hun med sin bror James Haven (42) som kavaler – og feiret med å gi ham et smellkyss på munnen, flere ganger.

Flere stusset også på at hun i takketalen sa hun var forelsket i broren.

 

I 2001 fikk den islandske artisten Björk (50) mye oppmerksomhet da hun kom i en svane-kjole og la et egg på den røde løperen.

 

Halle Berry (49) taklet ikke sjokket da hun vant Oscar for beste kvinnelige hovedrolle som første fargede kvinne noensinne for «Monsters Ball». Skjønnheten brøt fullstendig sammen i salen da navnet hennes ble lest opp, og krampegråt på scenen.

– Herregud … Herregud … Unnskyld, var det eneste den tidligere Bond-baben klarte å stotre fram den første tiden hun sto på podiet.

 

«Borat»-stjernen Sacha Baron Cohen (44) skapte skandale i 2012 da han kastet hvitt pulver på programlederen Ryan Seacrest (41) på den røde løperen. Pulveret skulle angivelig være asken etter den nordkoreanske diktatoren Kim Jong II, og Cohen var i rollen som helsprø diktator for å skape blest om sin nye komedie «The Dictator». Men spøken ble ikke tatt godt imot av Seacrest, som fikk sin rådyre smoking ødelagt.

 

Jennifer Lawrence (25) er regnet som en av de mest begavede skuespillerne i sin genrasjon, men hun har også fått et rykte om å være litt av en kløne. Den sjarmerende jenta snublet nemlig under Oscar Awards to år på rad.

Første fall skjedde da hun skulle motta prisen for beste kvinnelige hovedrolle for «Silver Linings Playbook» i 2013. På vei opp til scenen snublet hun nemlig i kjolen sin i trappa, og måtte legge seg ned litt.

– Det var vel ingen som så dette, humret hun pinlig berørt i takketalen.

 
 

Året etter klarte Lawrence heller ikke holde seg på beina. Denne gangen gangen snublet hun allerede på den røde løperen like etter at hun ankom Dolby Theatre.

 

Da Ellen DeGeneres (58) var vertinne for showet i 2014 skapte hun et uforglemmelig øyeblikk ved å samle 12 av verdens største stjerner til et legendarisk selfie midt under sendingen. Bildet satte Twitter-rekord.

 
 

Nå gjenstår det altså å se hvem som blir årets store vinnere både når det kommer til Oscar-statuettene og på den røde løperen.

Få med deg alt fra årets Oscar-utdeling på Seoghør.no natt til mandag 2. februar.

LES OGSÅ: Har du hørt om Oscars kjærlighetsforbannelse?

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer