«Snåsamannen» raser mot NRK

- Dette vil jeg ikke være med på, sier Joralf Gjerstad.

OPPRØRT: Joralf Gjerstad reagerer sterkt på at NRK har ham med i et program om «varme hender», uten at han er informert. Foto: NTB scanpix
OPPRØRT: Joralf Gjerstad reagerer sterkt på at NRK har ham med i et program om «varme hender», uten at han er informert. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Joralf «Snåsamannen» Gjerstad (86) er en stor del av programmet «Folkeopplysningen» på NRK, uten at han visste om det selv. Det gjør healeren opprørt.

- Dette vil jeg ikke være med på. Jeg kjenner ikke til denne serien og har ikke fått noe spørsmål på forhånd. Hadde de spurt, ville jeg sagt nei, sier Gjerstad til VG.

Det er i det første programmet av serien, som sendes på mandag, at det er hentet klipp fra en dokumentar fra 2006, der «Snåsamannen» behandler to personer. I programmet blir alternativ behandling tatt opp. Psykolog Jan-Ole Hesselberg blir intervjuet om hvordan «Snåsamannens» metoder virker. Psykologen antyder at det han gjør er å påvirke hvordan folk tenker, og at det er derfor de kjenner varmen.

Men selv kommer ikke Gjerstad, som skriver sin nye bok for hånd, til orde i programmet.

- Selvsagt reagerer jeg på at NRK ikke har forelagt dette for meg. Jeg vil ikke frem i ilden på denne måten. Det kan bli en fryktelig diskusjon i etterkant av dette, sier Gjerstad til VG, som er vant med å få både kritikk og støtte.

Prosjektleder for programmet i NRK, Unni Ødegård, mener ikke at NRK har gjort noe galt.

- Joralf er det mest kjente eksempelet vi har på varme hender i Norge, og denne dokumentaren
het nettopp «Varme hender», sier Ødegård til VG.

Hun sier at Healerforbundet ble framlagt programmet på forhånd. Gjerstad er imidlertid ikke med i forbundet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Ari fikk nytt liv av «Snåsamannen»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer