POPULÆR: Etter at boka om "Snåsamannen" ble lansert har Joralf Gjerstad t.h. fått flere henvendelser enn noen sinne. Biograf Ingar Sletten Kolloen t.v. Foto: SCANPIX
POPULÆR: Etter at boka om "Snåsamannen" ble lansert har Joralf Gjerstad t.h. fått flere henvendelser enn noen sinne. Biograf Ingar Sletten Kolloen t.v. Foto: SCANPIXVis mer

Snåsamannen ber om fred

- Jeg er bare én mann, sier Joralf Gjerstad etter den massive pågangen.

SEHER.NO: 82 år gamle Joralf Gjerstad har blitt nedringt av telefonsamtaler og neddynget i post etter lanseringen av boka "Snåsamannen".

I boka blir det beskrevet hvordan Gjerstad, eller Snåsakaill'n som han heter i Trøndelag, i hele sitt liv på uforklarlig vis har helbredet og hjulpet folk med sine varme hender. Mange har også fortalt historier om hvordan han ser ting, både i framtiden og fortiden.

Senest for to dager siden kunne Aftenposten melde at skiløperen Petter Nordthug var blitt frisk etter tre telefonsamtaler med Gjerstad under Tour de Ski.

Gjerstad anslår at han har mottatt mellom 6000 og 7000 brev. Han får nå så mange brev at postbudet hver dag må gå inn i huset hans fordi det ikke er plass i postkassen.

Nord-Trønderen gjør det klart at han er glad og takknemlig for hyllesten fra folk. Han var forberedt på å få mange henvendelser, men nå er det blitt i meste laget. En romjulsdag satt han i seks timer for å gå gjennom brev.

– Jeg henstiller alle til å bruke forstanden når det gjelder skriving. Jeg ber dem om å ta dette til seg, slik at jeg ikke blir sittende resten av mitt liv og åpne brev. Jeg er bare én mann, sier han til Adresseavisen.

Også forfatteren av boken har merket at pågangen hos Gjerstad er blitt større.

– Det er greit at folk er desperate, men de må skjønne at han er en gammel mann som har pensjonert seg for mange år siden. Han står ikke fram i offentligheten for å få flere pasienter, men for å fortelle om livsverket sitt og dele tanker og undring som han har båret på hele livet, forklarer forfatter Ingar Sletten Kolloen.

LES OGSÅ: Kan tjene fem millioner på boka