Playboy-modell Katie May:

«Snapchat-dronninga» døde etter time hos kiropraktor. Nå saksøkes kiropraktoren for dødsfallet

Katie Mays ekskjæreste ønsker å sikre datteren (8) økonomisk.

GÅR TIL SAK: Snpachat-kjendis og Playbot-modell Katie May døde i februar 2016, etter en time hos kiropraktor. Nå saksøker Mays ekskjæreste kiropraktoren for å ha forvoldt 34-åringens død.
GÅR TIL SAK: Snpachat-kjendis og Playbot-modell Katie May døde i februar 2016, etter en time hos kiropraktor. Nå saksøker Mays ekskjæreste kiropraktoren for å ha forvoldt 34-åringens død. Vis mer
Publisert

I februar i fjor døde den 34 år gamle Playboy-modellen Katie May, etter at hun hadde falt og skadet nakken sin under en fotoshoot.

Seinere samme år, ble det kjent at den populære Snapchat-brukeren hadde oppsøkt kiropraktor etter fallet for å få behandling, ettersom hun trodde at hun hadde klemt en nerve i nakken.

I dødsattesten TMZ fikk tilgang på, stod det at behandlingen førte til modellens død fordi en av halsarteriene hennes ble skadet, noe som forårsaket hjerneslag og påfølgende død.

- Skaden ble påført av en nakkemanipulasjon gjort av en kiropraktor, skrev nettstedet den gang.

Nå kommer det fram at Katie Mays etterlatte har gått til sivilt søksmål mot kiropraktoren som behandlet 34-åringen. Det skriver People.

Det er Alex Maimon, faren til Katie Mays datter Mia May-Maimon (8), som ønsker økonomisk oppreisning for å kunne betale for datteras collegeutdannelse.

- Kan ha endret behandlingsrapporten

Det var advokat Ronald Richards som onsdag denne uka registrerte søksmålet mot Dr. Eric Swartz og praksisen hans i Los Angeles. People har kontaktet Swartz for en kommentar, men har i skrivende stund ikke fått noen uttalelse fra saksøkte.

Ifølge søksmålet, som People har fått tilgang på, saksøkes Swartz for å ha forvoldt Mays død. Maimon hevder at Swartz feilbehandlet May ved å manipulere nakken hennes, og at Swartz burde ha innsett at hun trengte å bli lagt inn på sykehus.

I søksmålet hevdes det også at Swartz er skyldig i medisinsk feilbehandling og uaktsomhet, og at han ikke skrev Mays behandlingsrapport før den 5. februar - fire dager etter at han behandlet henne og én dag etter at hun døde.

- Det får saksøker til å stille spørsmål ved hvorvidt Dr. Swartz gikk tilbake for å endre rapporten sin, etter å ha fått vite at May var innlagt på sykehus og deretter døde som følge av behandlingen hans, nakkemanipulasjonen, sier advokat Richards til People.

- Var en ulykke

Katie Mays dødsfall ble ikke etterforsket som en mulig kriminell handling av politiet.

Etter at dødsårsaken til Playboy-modellen ble kjent, uttalte en talsmann for rettsmedisineren i Los Angeles følgende til People:

- Kiropraktoren manipulerte Mays nakke, noe som førte til at en arterie på venstre side sprakk. Dette førte til en blokkering til hjernen hennes, som deretter forårsaket hjerneslaget. Dødsårsaken har blitt konkludert med å være en ulykke.

Modellen ble liggende flere dager i respirator på sykehuset, før hun til slutt døde med venner og familie rundt seg.

Ønsket sjusifret beløp

Det ferske søksmålet mot Swartz kommer i underkant av åtte måneder etter at det ble kjent at Mays etterlatte ønsket å inngå et forlik med kiropraktoren.

I slutten av oktober 2016 skrev People at Maimon var ute etter et sjusifret beløp fra Swartz, men han og advokat Richards klarte ikke å komme til enighet med kiropraktoren og hans forsikringsselskap.

Overfor People forsikrer Richards at han og hans klient ikke har noe ønske om å skade kiropraktorens rykte.

- Vi håper bare at dattera får et collegefond - vi ønsker oss ikke noe som er urimelig, uttaler advokaten til nettstedet i dag.

Foreldrene til Katie May, Walter og Janet May, har uttalt til People at de ikke er involvert i søksmålene fra Alex Maimon.

I et intervju med People i fjor høst, uttalte Walter May at familien ikke hadde sett barnebarnet sitt, Mia, på flere måneder. Ifølge May flyttet hun til Tsjekkia sammen med faren sin etter moras død.

Etter at Katie May døde, ble det for øvrig stiftet et fond som skal hjelpe dattera hennes økonomisk.

LES OGSÅ: «Ungkaren»-skandalen: - Jeg er et offer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer