Snakket ut hos Oprah

Trine Grung fortalte Oprah Winfrey hvordan det er å være mamma i Norge.

PERSONLIG: Trine ga seerne et godt innblikk i den norske hverdagen. Foto: Oprah.com
PERSONLIG: Trine ga seerne et godt innblikk i den norske hverdagen. Foto: Oprah.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEHER.NO: I går gikk Oprah-episoden "Moms Around The World" på TV i USA. Og i sofaen hos talkshowdronningen satt den norske "Et lettere liv"-programlederen Trine Grung som den første norske Oprah-gjesten i historien.


GIKK AMOK PÅ TALKSHOW: Ikke alle oppfører seg like godt som Trine...

Trine, som har to barn med den tidligere fotballproffen Jostein Flo, var invitert til showet for å snakke om hvordan det er å være mamma i Norge.


- Det er et veldig familieorientert samfunn og familien er veldig viktig for myndighetene, fortalte den sprudlende Kanal 24-programlederen til Oprah.


KOLLAPSET ETTER SLANKEKUR: Oprah gikk ned 12 kilo på seks uker!


Norge er kåret til et av verdens beste land å være mamma i, og talkshowdronningen lot seg imponere etterhvert som Trine snakket om barselspermisjon, pappaperm og kontantstøtte.


- Dessuten kan vi ta med barna på jobb når barnehagen er stengt eller dagmamma er syk, sa Trine til amerikanere med hakeslepp.


Trine fortalte også at hun sørger for at barna Frida og Kasper lever et sunt liv.


- Når de kommer hjem fra skolen er de ute og spiller fotball eller i skogen. Jeg vil at de skal være aktive. Jeg vil ikke at de bare skal sitte paralyserte foran TV-skjermen, fortalte Trine.


NY PRESIDENT I USA? Stem på Oprah!


Oprah var åpenbart overrasket over at norske kvinner ikke får lov til å slå barna sine og imponert over at hele 99 prosent av alle norske mødre ammer. Talkshowdronningen ville også gjerne ha Trines syn på amerikanske mødre.


- Inntrykket vi får fra TV og det vi leser i avisene er at de burde vært strengere - med helse og mat og slikt. Jeg er veldig streng med mine barn. Det finnes for eksempel ikke peanøttsmør i huset. Det ligger mye kjærlighet bak et nei, forteller Trine, som selv gikk ned mye i vekt da hun var programleder for Slankekrigen på TV Norge i fjor.Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer