<strong>SNAKKET OM SMERTER:</strong> I januar snakket Dale Oen om smerter i skulder og ilinger ut i armen. Obduksjonsrapporten fastslo en kransarteriesykdom, men ingen visste om sykdommen før dødsfallet. Foto: NTB scanpix
SNAKKET OM SMERTER: I januar snakket Dale Oen om smerter i skulder og ilinger ut i armen. Obduksjonsrapporten fastslo en kransarteriesykdom, men ingen visste om sykdommen før dødsfallet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Snakket om smertene i flere måneder

Alexander Dale Oen beskrev smertene som et knivstikk i ryggen.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den norske svømmestjernen Alexander Dale Oen døde 30. april på treningsleir i Arizona. Obduksjonsrapporten fastslo at toppidrettsutøveren hadde en kransarteriesykdom, som vil si trange blodårer i hjertemuskelen på grunn av betydelige åreforkalkninger.

Ingen visste om sykdommen før Dale Oen døde. Men svømmeren selv snakket om smertene han hadde i skulderen i mer enn tre måneder før dødsfallet.

Ifølge VG skal han 24. januar ha sagt i et NTB-intervju at han hadde ilinger ut i skulder og arm. 13. mars beskrev han smertene på en pressekonferanse.

- Først trodde jeg det bare var en vanlig belastningsskade, slik jeg ofte får tidlig i sesongen. Men etter hvert kjente jeg en lumringsfølelse. Det var smerte i nakke, hals og ansikt. Det var som å få et knivstikk i ryggen. Jeg vil ikke anbefale det. Dette har selvsagt ført til at jeg har måttet tatt det mye med ro, noe som har gjort meg frustrert og rastløs, sa han til Nettavisen.

Ola Rønsen, Olympiatoppens lege, sier at det var en sannsynlig sammenheng mellom skuldersmertene og hjertesykdommen. Men likevel ble ikke sykdommen oppdaget før stjernen døde.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: - Takk for minnene, du blir aldri glemt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer