Snakket ikke med moren på 6 år

- Det har vært veldig vanskelig.

SNAKKET UT: Etter å ha vært tilbakeholden om biografien sin har Aylar endelig lettet på sløret. Foto: Se og Hør
SNAKKET UT: Etter å ha vært tilbakeholden om biografien sin har Aylar endelig lettet på sløret. Foto: Se og Hør Vis mer
SEHER.NO: Aylar Lie (24) snakket mandag for første gang åpent om biografien, som det tidligere er sagt hun ikke ville gi ut, i et intervju med P4.

Under radioprogrammet "Michael Direkte", ga en tydelig beveget Aylar ga et lite innblikk i det traumatiske forholdet med hennes biologiske mor. I boken beskriver Aylar at moren var passivt vitne da hun ble voldtatt av morens kjæreste.

- Etter det som skjedde så har jeg ikke snakket med moren min på seks år. Frem til i januar i år. Da svarte jeg på mailen og telefonen hennes. Det har vært veldig vanskelig, jeg har vanskelig for å snakke om det nå også. Jeg har skrevet om det i boka, og jeg vil helst ikke snakke så mye mer om det nå, sier Aylar i P4-programmet.

Kort tid før den mye omtalte boken skulle på markedet trakk Aylar seg fra samarbeidet, og nektet å kjøpe seg fri fra avtalen for 150 000 kroner. Nå virker som om hun har ser annerledes på det.

- Folk har jo sett meg naken før, når jeg gir ut en sånn bok, så kan de forstå, det gir det en forklaring på hvorfor ting har blitt som de har blitt.

- Det står veldig mye personlig der, det er selvfølgelig mye som står der som jeg gjerne skulle unngått å fortelle om, men det er jo de tingene som har skjedd i oppveksten min, som har gjort at jeg har handlet på den måten jeg har gjort.

Til tross bruddet med forlaget kom boken til butikkene den 2. mai, noe som også vakte endel medieoppsikt. Nå ser det ut til at den tidligere glamourmodellen og popartisten har vendt motgang til medgang.

Den 30. mai stiller skjønnheten opp på boksignering under Lystbåtmessa Ulsteinsvik, Sunnmøre.

Ifølge den opprinnelige avtalen med forlaget bak biografien skal Aylar få 30 prosent av nettoinntektene av boksalget. Prisen på boka ligger på 298 kroner.

I Ulsteinvik vil hun også delta i på moteshow og fremføre singelen Mamacita med Youssef, ifølge Vikebladet.

Under intervjuet ga Aylar atter et sleivspark til glamourbransjen. Linni Meister, Anja Dalen og flere gikk i Seher.no ut mot hennes skarpe ord om bransjen i forrige uke. Men det hadde langt ifra myknet Aylars holdning.

- Jeg har ikke hengt ut noen, men fortalt om glamourmodeller generelt. Jeg har jo ikke gått inn på noen navn. Jeg har bare sagt at veldig mange glamoumodeller er luksusprostituerte. Jeg kommer ikke til å gå ut med noen navn, men jeg vet det. Glamourmodeller blir hyret inn som selskapsdamer, vertinner, være champagnehorer som jeg kaller det på Cosmo. Det er mange som blir leid inn til det, og det kaller jeg en form for prostutisjon.

Se video fra intervjuet på P4 her
  
LES OGSÅ: Dobbeltgjenger i Robinson