René Dif:

Snakker ut om vanskelig tid

Aqua-stjernen avslører mobbing i oppveksten.

SNAKKER UT: René Dif, kjent fra Aqua, forteller om en barndom som involverte både mobbing og barnehjem. Her sammen med de to andre Aqua-medlemmene Lene Nystrøm og Søren Rasted. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
SNAKKER UT: René Dif, kjent fra Aqua, forteller om en barndom som involverte både mobbing og barnehjem. Her sammen med de to andre Aqua-medlemmene Lene Nystrøm og Søren Rasted. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I popbandet Aqua var René Dif (53) kjent som den høytropende med det ekstremt gode humøret. Men som barn spilte han en helt annen rolle.

Før han begynte på skolen rakk han å bo på barnehjem i tre år, og da han først begynte på skolen ble han mobbet, skriver danske BT, som refererer til et intervju musikeren nylig gjorde i programmet «Under nålen» på danske Radio4.

- Han «mulatten»

Dif har 49 tatoveringer. Én av dem forteller historien om hvordan han ble til. På høyre overarm har han det danske og det algeriske flagget tatovert sammen med årstallet for da han ble født, 1967.

Dif har nemlig en far fra Algerie og en mor som er dansk.

- Jo eldre jeg blir, jo mer tilhørighet får jeg til Algerie, forteller han i programmet.

Men som ung var det nettopp dette som gjorde at han ble mobbet.

- Jeg var han «mulatten». Den gang undertrykket jeg det (sin opprinnelse, journ. anm.), men jo eldre jeg blir, jo mer tenker jeg bare at jeg er som jeg er.

Bodde på barnehjem

Som liten var den nå 53 år gamle Aqua-stjernen alt for ofte «den nye gutten i klassen». Han gikk nemlig på syv forskjellige skoler i oppveksten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer