ÅPNER OPP: I april fortalte skuespiller Charlize Theron åpenhjertig om at datteren er transperson. Nå innrømmer hun i et nytt intervju at det ikke bare har vært enkelt å oppdra barnet som jente. Foto: NTB Scanpix
ÅPNER OPP: I april fortalte skuespiller Charlize Theron åpenhjertig om at datteren er transperson. Nå innrømmer hun i et nytt intervju at det ikke bare har vært enkelt å oppdra barnet som jente. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Charlize Theron:

Snakker ut om transkjønnet datter (7)

- Ganske nytt for oss.

Publisert

I april kunne Hollywood-stjernen Charlize Theron (44) avsløre at hennes sju år gamle sønn, Jackson, er transperson og definerer seg som jente. Da Theron introduserte Jackson til verden for sju år siden, var det som gutt - men tidligere i år røpet altså 44-åringen at Jackson som treåring fortalte at han var jente - og dermed nå blir oppdratt som det.

Theron har også datteren August (4). De er begge adoptert, Jackson i 2012 og August i 2015.

Nå forteller skuespilleren igjen om livet med et barn som er transperson. Det gjør hun i et intervju med magasinet Pridesource. I intervjuet er 44-åringen ærlig om at det har vært en omstilling å begynne å oppdra Jackson som jente, og hun avslører at hun fortsatt lærer når det gjelder å omtale datteren med riktig pronomen.

- Dette er ganske nytt for oss, sier hun i intervjuet.

- Kaller henne gutt

Den sørafrikanske skuespilleren sier også at datteren selv må bestemme om hun vil fortelle sin historie - dersom hun en dag ønsker det.

- Min datters historie er virkelig hennes historie, og en dag, hvis hun ønsker det, vil hun fortelle den. For meg som mor har det vært viktig å gi verden beskjed om at jeg vil sette pris på at de bruker riktige pronomen for henne, sier skuespilleren.

Og nettopp dét opplever Theron som en utfordring - nemlig at mange fortsetter å kalle datteren for gutt - selv om hun identifiserer seg som jente.

VANSKELIG: Theron innrømmer at det har vært vanskelig at folk har omtalt datteren på feil måte. Foto: NTB Scanpix
VANSKELIG: Theron innrømmer at det har vært vanskelig at folk har omtalt datteren på feil måte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det ble vanskeligere for oss jo eldre hun ble, at folk skrev om henne med galt pronomen. Til og med jeg snakket om henne med feil pronomen i pressen, sier stjernen i intervjuet med Pridesource.

I intervjuet forteller Theron videre at hun setter pris på at barna kan tenke fritt om seksualitet, og at barna selv kan finne ut hva de kommer til å bli.

VENTER I SPENNING: Emma Ellingsen fylte nylig 18 år, og er klar for operasjon. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Hun har også gjort seg tanker om hvorvidt det å ha en transkjønnet datter påvirker hvordan hun spiller skeive karakterer på filmlerretet.

I det nye intervjuet sier Theron at hun ikke har snakket om tematikken offentlig siden hun kom med nyheten i april.

- Resten er privat og det er hennes historie, og det er virkelig opp til henne om hun vil dele det, sier Theron.

I et tidligere intervju har stjernen også vært åpen om at det har såret datteren at hun har blitt omtalt som noe annet et det hun er.

- Jeg er ikke en gutt

Det var i et intervju med irske Independent at Charlize Theron kunne røpe at hennes sju år gamle datter Jackson er transperson - og at hun blir oppdratt som jente.

- Ja, jeg trodde hun var en gutt jeg også. Helt til hun så på meg da hun var tre og sa «jeg er ikke en gutt», fortalte skuespilleren, og la til at hun nå har to nydelige døtre som hun vil beskytte og se utvikle seg.

- De ble født som de er, og akkurat hvor i verden de begge finner seg selv og hvem de vil være, er ikke opp til meg å bestemme, fortsatte Theron.

Stjernen fortalte videre at hennes jobb som forelder er å støtte barna, gi dem kjærlighet og sørge for at de har alt de trenger for å kunne være den de ønsker å være. Videre ønsket hun å gjøre alt i sin makt for at de skal lykkes, delte hun åpenhjertig.

Vis mer

I dag er Oscar-vinneren alenemor til de to jentene, og i fjor fortalte hun, ifølge Contact Music, at hun endelig var klar for å finne kjærligheten igjen. Det siste seriøse forholdet hun hadde, var med den 15 år eldre Hollywood-stjernen Sean Penn (59).

Charlize Theron har medvirket i en rekke filmer, deriblant «Monster» og «North Country».

LES OGSÅ: - Ba til gud om å våkne med en vagina

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer