Dwyane Wade:

Snakker ut om transkjønnet datter (12)

- Jeg ville ha elsket om dere kan kalle meg Zaya.

STØTTENDE: Dwyane Wade forteller åpenhjertig om hvordan datteren Zaya kom ut som transperson. Her avbildet med kona og skuespiller Gabrielle Union. Foto: NTB Scanpix
STØTTENDE: Dwyane Wade forteller åpenhjertig om hvordan datteren Zaya kom ut som transperson. Her avbildet med kona og skuespiller Gabrielle Union. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den tidligere NBA-stjernen Dwyane Wade (38) har skapt store overskrifter i amerikanske medier etter at han åpenhjertig fortalte at datteren, Zaya (12), er transperson.

Da 38-åringen fikk Zaya sammen med ekskona, Siohvaughn Funches (38), for tolv år siden, ble hun født som gutt og fikk tildelt navnet Zion.

Dette har imidlertid endret seg med årene, og nå har Zaya besluttet å komme ut som transkjønnet.

Ifølge CNN var Wade gjest i talkshowet «The Ellen DeGeneres Show» tirsdag, og det var her han fortalte med stolthet hvordan barnet sitt kom ut som transperson.

- Zion, født gutt, kom hjem og sa: «Hei, jeg vil bare snakke med dere. Jeg er klar for å leve som den jeg egentlig er. Jeg vil bli referert til som hun eller henne. Jeg ville ha elsket om dere kan kalle meg Zaya», minnes Wade.

ÅPENHJERTIG: Den kjente Youtuberen Nikki de Jager, også kjent som «NikkiTutorials», sto nylig frem som transperson. Nå forteller hun om utpressingen som førte til at hun fortalte sin store hemmelighet. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Støttende foreldre

38-åringen, som også er far til barna Zaire (18), Xavier (6) og Kaavia (1), forteller at han var i ærefrykt over barnet sitt.

- Jeg så på henne og sa: «Du er lederen vår. Du er lederen vår og dette er vår mulighet til å la deg være en stemme». Akkurat nå er det gjennom oss fordi hun bare er tolv år gammel, men etter hvert vil det være gjennom henne, fortsetter han.

FAR OG DATTER: Dwyane Wade avbildet med datteren i april i fjor. Foto: NTB Scanpix
FAR OG DATTER: Dwyane Wade avbildet med datteren i april i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre forteller firebarnsfaren at som foreldre er det deres jobb å høre etter hva barna har å si, og å gi dem den beste informasjonen man kan, samt gode tilbakemeldinger.

Dette påpeker Wade at ikke kommer til å endre seg med tanke på datterens kjønnsidentitet.

- Jeg og kona mi, Gabrielle Union, er stolte foreldre av et barn i LHBT-samfunnet og vi er stolte allierte også. Vi tar rollene og ansvaret vårt som foreldre svært alvorlig, sier han.

Han legger til at han sammen med kona har tatt kontakt med rollebesetningen til tv-serien «Pose» for å lære mer om LHBT-samfunnet, og for å forsikre seg om at datteren får den beste muligheten til å være seg selv.

View this post on Instagram

💚❤️ Christmas Eve!

A post shared by dwyanewade (@dwyanewade) on

- Møt Zaya

Senere på dagen delte Union et Twitter-innlegg med en video hvor hun introduserte datteren, Zaya.

- Møt Zaya. Hun er medfølende, kjærlig, smart og vi er så stolte av henne. Det er ok å lytte til, elske og respektere barna dine nøyaktig som de er. Kjærlighet og lys gode mennesker, skrev hun.

Det er imidlertid ikke alle som er like begeistret over Wades datter.

I november i fjor delte Gabrielle Union et familiebilde på Instagram, hvor man kunne se Zaya iført en magetopp og akrylnegler.

Bildet fikk flere til å se rødt, og kritikken haglet i kommentarfeltet, ifølge Page Six.

Kritikken rettet mot datteren førte til at Wade delte et Twitter-innlegg.

- Jeg har sett hat på sosiale medier om familiebildet mitt. Dumhet er en del av denne verdenen som vi lever i - så jeg forstår det. Men, her er greia - jeg har blitt valgt til å lede familien min - ikke dere. Så vi vil fortsette å være oss og støtte hverandre med stolthet, kjærlighet og smil, skrev han den gang, ifølge Page Six.

- De ble født som de er

Wade er imidlertid ikke den eneste som har fortalt åpent om sitt barns seksualitet. I fjor kunne også Hollywood-stjernen Charlize Theron (44) avsløre at hennes syv år gamle sønn, Jackson, er transperson og definerer seg som jente.

- Ja, jeg trodde hun var en gutt jeg også. Helt til hun så på meg da hun var tre og sa «jeg er ikke en gutt», fortalte skuespilleren, og la til at hun nå har to nydelige døtre som hun vil beskytte og se utvikle seg.

- De ble født som de er, og akkurat hvor i verden de begge finner seg selv og hvem de vil være, er ikke opp til meg å bestemme, fortsatte hun.

Stjernen fortalte videre at hennes jobb som forelder er å støtte barna, gi dem kjærlighet og sørge for at de har alt de trenger for å kunne være den de ønsker å være.

LES OGSÅ: - Jeg trenger ikke bevise noe for noen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer