Snakker ut om sykdommen

Artist Jonas Fjelds kroniske sykdom forpurret gitarspillingen hans.

FORNØYD JUBILANT: Artisten Jonas Fjeld har levd med den kroniske nervesykdommen multippel sklerose siden 1999, men er lett rammet og lykkelig i livet. I år feirer han 40 år som artist. Her er han avbildet under utdelingen av Spellemannsprisen 2011 i Os Foto: Stella Pictures
FORNØYD JUBILANT: Artisten Jonas Fjeld har levd med den kroniske nervesykdommen multippel sklerose siden 1999, men er lett rammet og lykkelig i livet. I år feirer han 40 år som artist. Her er han avbildet under utdelingen av Spellemannsprisen 2011 i Os Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den norske artisten Jonas Fjeld feirer i høst både 60-årsdag og 40-årsjubileum som artist. Men de siste årene har gitarspillingen til den populære sangeren bydd på utfordringer.

Etter en massasjebehandling på ferie i Thailand i 1999, begynte han uforklarlig å skjelve i en hånd og en fot.

- Jeg måtte sjekke det opp etter at jeg kom hjem, og fikk da konstatert MS, forteller han til VG Helg.
 
Artisten liker ikke å snakke om nervesykdommen multippel sklerose (MS), som han heldigvis bare er relativt lett rammet av.

- Jeg kan få et anfall av og til, men så lenge jeg lever sunt og unngår stress, går det for det meste bra. Jeg er blitt ganske bra på ikke å la meg stresse, for å si det sånn. Jeg tror det er bra å leve mest mulig som vanlig, understreker han overfor VG Helg.

Men den kroniske sykdommen har gjort at Fjeld måtte finne en ny måte å spille gitar på, siden venstrehånden begynte å slite med noen grep på gitarhalsen. Løsningen ble å få laget noen halve capoer, som bare legger seg over noen av strengene. 

- Ved å forenkle spillet mitt har jeg faktisk utviklet det, funnet nye klangfarger i musikken min, sier Fjeld, som satser på å fortsatt kunne spille i mange år.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Har gått opp 20 kilo etter «Skal vi danse»-debuten  

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer