IKKE DEPRIMERT: Michael J. Fox mener han er heldig som ikke har fått depresjoner.  Foto: All Over Press
IKKE DEPRIMERT: Michael J. Fox mener han er heldig som ikke har fått depresjoner. Foto: All Over PressVis mer

Snakker ut om sykdommen

- Jeg er ikke deprimert, sier skuespiller Michael J. Fox.

SEHER.NO: Skuespiller Michael J. Fox (46) hadde sin storhetstid på 80 og 90-tallet, og da særlig med hitfilmene "Tilbake til Fremtiden".

Men i 1991 ble Fox diagnosert med den uhelbredelige muskelsykdommen Parkinsons, og legene konstanterte at han antagelig hadde maks ti år igjen som skuespiller.

Likevel nektet Fox å gi seg i yrket han elsket, og fikk i 1996 og frem til 2000 stor suksess med tv-serien "Spin City".

Skuespilleren holdt også sykdommen skjult for offentligheten frem til 1998.

Men innen 2000 var Fox blitt så dårlig at han måtte si fra seg sin rolle i serien, og siden den gang har han vært en av dem som kjemper aktivt for mer forskning innen sykdomsfeltet.

I anledning at det nå nærmer seg ti år siden han offentliggjorde at han har Parkinsons, snakket skuespilleren ut i et intervju med Access Hollywood mandag, skriver CBS4denver.com.

Og Fox mener han er en av de "heldige" og takker sin optimistiske natur for at han klarer å overkomme de tunge stundene.

Flere Parkinsons-pasienter får nemlig sterke depresjoner som følge av sykdommen, og Fox mener han er heldig som har sluppet dette.

- Mange mennesker som lider av Parkinsons får klinisk depresjon, og det er svært vanskelig for dem å håndtere situasjonen de er i, samtidig som de takler depresjonen. Jeg har ikke opplevd det. Jeg har klart å holde meg involvert i livet, og jeg tror det er det som hjelper meg til å føle meg bra, sier stjernen.

LES OGSÅ: - Spiller ikke syk!

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.