Christian Ottesen:

Snakker ut om sorgen

«Charterfeber»-profilen Christian Ottesen setter opp show for å hedre sin avdøde mor.

DØD: Gro Ottesen, kjent fra TV3-programmet «Charterfeber», gikk bort fredag 17. juli. Video: Viaplay Vis mer
Publisert

I juli fant «Charterfeber»-profilen Christian Ottesen (37) sin egen mor, Gro Ottesen, død. Hun sovnet stille inn i sitt eget hjem, 64 år gammel. Mor og sønn ble en svært populær duo da de deltok i realityprogrammet «Charterfeber» i 2018.

Ottesen fortalte til Se og Hør den gang at moren hadde kols og astma, og at hun for noen år siden fikk påvist muskelsykdommen multippel sklerose (MS).

- Hun ble verre og verre og fikk mange plager som følge av sykdommen. Dobbeltsyn, nervesmerter og tunge dager, sa han.

KJENT DUO: Christian og Gro Ottesen ble svært populære da de deltok i «Charterfeber» i 2018. Foto: Privat
KJENT DUO: Christian og Gro Ottesen ble svært populære da de deltok i «Charterfeber» i 2018. Foto: Privat Vis mer

Sammen har mor og sønn spredd humor og glede i sosiale medier de siste årene. Gøyalt innhold på Instagram ble et slags lysglimt i morens ellers sykdomspregede liv.

Christian Ottesen og moren skulle etter planen ha satt opp show sammen i Stavanger neste år, men så skjedde det utenkelige i midten av juli. Nå har sønnen bestemt seg for å gjennomføre showet på egen hånd.

- Jeg begynte å tenke mer og mer på å lage en hyllest til mor. Det blir humoristiske historier, men også mer alvorlige ting som vi har opplevd gjennom livet, sier 37-åringen til Se og Hør.

Showet har fått navnet «Blod, svette og mor mi» og har premiere i Stavanger neste år.

Levde i en stol

I sosiale medier har de skuelystne fått servert morsomme snutter av han og moren de siste årene. De tok slagordet «Humor som medisin» for å forklare sitt prosjekt, men Ottesen innrømmer at det har vært vanskelig å være pårørende.

- Min mor var jo kronisk syk, men det var ikke lett å se på henne at hun var det. Vi ville få frem at man kan ha det gøy selv om man er syk, forteller Ottesen.

HYLLER MOREN: Christian Ottesen setter opp show for å hedre sin avdøde mor. Foto: Privat
HYLLER MOREN: Christian Ottesen setter opp show for å hedre sin avdøde mor. Foto: Privat Vis mer

I showet blir det både humor og alvor, lover han.

- Det vil handle om mitt og mors forhold. Det var jo ikke bare rosenrødt. Hun levde jo i en stol 18 timer i døgnet. De snuttene man så i sosiale medier, var jo bare fem minutter. Nå får publikum bli med bak fasaden og se mer av sykdommen, deler komikeren åpenhjertig til Se og Hør.

Ottesen tror det blir en følelsesladet affære å sette opp showet uten sin kjære mamma. Han tror likevel han ville kjent på det dersom han ikke hadde gjennomført.

- Det er noe jeg hadde sett frem til å gjøre med henne. Men jeg tenker samtidig at hun er med i alle minner og historier. Sånn tenkte vi jo da hun vandret videre også, at hun lever i historiene.

Første julen uten mor

Det går ikke én dag uten at Christian Ottesen tenker på sin kjære mamma. Hver eneste dag etter jobb pleide han å ringe henne for å forsikre seg om at alt sto bra til.

Sorgen etter moren viser seg særlig i hverdagslige tingene.

- Alle disse små tingene, det er det som er tøft. Da jeg hadde bursdag nylig, så fikk jeg ikke en telefon eller melding. Savnet blir jo bare sterkere og sterkere, forteller han åpent.

MÅTTE AVBRYTE: Sandstormen som har herjet på Kanariøyene har også satt kjepper i hjulene for reality-programmet «Charterfeber». Reporter: Madeleine Liereng. Video: NTB Scanpix og privat Vis mer

Aller verst har det vært at hun ikke rakk å bli bestemor. Midt i sorgen ble Ottesen og forloveden Cecilie Vik foreldre for første gang.

- Det var ekstra tøft at hun ikke var til stede da jeg ble pappa i oktober, innrømmer han, og fortsetter:

- Jeg trøster meg med at hun visste at jeg skulle bli far. Men det er trist. Men det er godt å ha en svigerfamilie. Jeg mistet også min far da jeg var seksten år, så han har jo ingen besteforeldre fra min side.

FIKK BARN: Gro Ottesen rakk aldri å oppleve å bli bestemor. Foto: Privat
FIKK BARN: Gro Ottesen rakk aldri å oppleve å bli bestemor. Foto: Privat Vis mer

Nå gruer han seg til den første julen uten moren.

- Det går ikke en dag uten at jeg tenker på henne. Det kommer opp minner hver dag. Nå nærmer det seg jul, og det blir den første julen uten henne, og det blir tøft, sier 37-åringen.

FJELLVANDRING: «Partyekspressen fra Drøbak» er blant deltakerne vi får se i årets utgave av «Charterfeber», men ikke alle er like imponert over det de driver med. Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

- Tar tid

Komikeren innrømmer at det går opp og ned. De siste månedene har vært harde, men 37-åringen er svært glad for at han har gode folk rundt seg, samtidig som han holder seg i aktivitet for ikke å drukne ned i sorgen.

- Det er en sorgprosess som tar lang tid. Vi er en del på graven, og det er godt å besøke den. Vi var veldig sammensveiset, så hadde det ikke vært for at jeg fikk en sønn og har en svigerfamilie, så hadde det vært veldig ensomt. Da er det fort gjort at sorgen spiser deg opp, medgir han.

MOR OG SØNN: - Jeg har arvet åpenheten fra moren min, sier Christian Ottesen til Dagbladet.
MOR OG SØNN: - Jeg har arvet åpenheten fra moren min, sier Christian Ottesen til Dagbladet. Vis mer

Christian Ottesen har hele veien vært åpen om livets skyggesider. For han har det vært helt naturlig å fortelle om sykdom og død med allmennheten.

- Vi har vært en utrolig åpen familie, der vi kan snakke om alt. Det er fint å kunne snakke om alt. Det er ingen hemmeligheter i vår familie. For meg er det terapi å snakke om følelser, sier han, og legger til:

- Jeg har fått denne åpenheten fra moren min. Man merker hvor godt det hjelper på ting.

LES OGSÅ: - Borte for alltid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer