Snakker ut om sorgen etter konas død

- Det er klart at når din partner, som du har bestemt deg for å være sammen med resten av livet, dør, da rykkes bena bort under deg, helt enkelt, sier Benny Borg.

LYKKELIG EKTESKAP: Benny Borg og kona Liv Jacobsen var sammen i 36 år - og gift siden 1980. I fjor høst gikk 66-åringen bort etter å ha blitt rammet av hjerneslag. Foto: Stella Pictures
LYKKELIG EKTESKAP: Benny Borg og kona Liv Jacobsen var sammen i 36 år - og gift siden 1980. I fjor høst gikk 66-åringen bort etter å ha blitt rammet av hjerneslag. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: I september i fjor siden mistet den folkekjære artisten Benny Borg (68) kona Liv Jacobsen, etter at hun fikk hjerneslag og døde - ble bare 66 år gammel.

I et intervju med VG Helg, i spalten «Hva livet har lært meg», forteller Borg om savnet og sorgen rundt det å ha mistet kjæresten gjennom 36 år:

- (...) Det er klart at når din partner, som du har bestemt deg for å være sammen med resten av livet, dør, da rykkes bena bort under deg, helt enkelt. Da detter du.

SÖTA BROR: Benny Borg er opprinnelig fra Sverige, men har bodd i Norge siden 1969. Han har underholdt nordmenn og svensker i over 40 år.
SÖTA BROR: Benny Borg er opprinnelig fra Sverige, men har bodd i Norge siden 1969. Han har underholdt nordmenn og svensker i over 40 år. Vis mer

Planen var at de to skulle nyte pensjonisttilværelsen i huset deres i Sør-Frankrike, og å innrede det sammen, men dessverre ble det aldri slik.

- Det er en interiørbutikk der som Liv likte veldig godt, så jeg dro rett dit. Jeg var jo forferdelig lei meg, og hadde grått så mye at jeg hadde utslett i ansiktet. Så går jeg frem til damen i butikken og sier: «my wife is dead, please help me». Hun begynte å gråte, forteller han videre i intervjuet.

Den svenskfødte artisten har underholdt nordmenn i over 40 år, og har stått på scenen med norske artister som Grethe Kausland, Kirsti Sparboe og Dizzie Tunes, mens avdøde Jacobsen hadde jobbet i United International Pictures siden 1988.

Paret giftet seg i august 1980, og Borg er stefar til Jacobsens to barn fra tidligere forhold.

Denne måneden avslutter han soloturneen «Cornelis, Elvis, Cash & co.», hvor han i ett av numrene omtalte sin avdøde kone - men siden valgte å ta ut av forestillingen ettersom han merket reaksjoner fra publikum.

- På forhånd lurte jeg på om det kom folk for å se meg eller for å se en sørgende mann. Jeg så at noen ble brydd da jeg nevnte min kone, så den delen har jeg tatt ut av forestillingen, har han tidligere uttalt i forbindelse med konsertforestillingen.

LES OGSÅ: Benny Borg hyller Ari Behn