Janne Tyldum:

Snakker ut om sorgen: - Forferdelig

- Janne slet dessverre over en lengre periode.

GIKK BORT: Janne Tyldum døde 1. mars i år. Nå snakker eksmannen Morten ut om sorgen. Her er de to avbildet i 2014. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Janne Tyldum døde 1. mars i år. Nå snakker eksmannen Morten ut om sorgen. Her er de to avbildet i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I starten av mars gikk den norske filmprodusenten Janne Tyldum bort, 50 år gammel. Det skrev datteren Jeanette Tyldum i et innlegg på Facebook.

«Nå forsøker vi å navigere oss gjennom alle kolliderende følelser, praktiske gjøremål og prøver å normalisere dagene. Setter likevel stor pris på alle varme tanker og ord vi har fått», skrev datteren.

Tyldum var tidligere gift med den norske Oscar-nominerte regissøren Morten Tyldum (52), og etterlater seg en sønn hun fikk med Morten Tyldum, samt to døtre fra et tidligere forhold. Den kjente regissøren har hatt til gode å uttale seg offentlig om ekskonas dødsfall, men i et intervju med Dagbladet Magasinet snakker han nå åpent om hvordan han og barna tok sjokket.

DØD: Janne Tyldum ble 50 år gammel. Foto: NTB Scanpix
DØD: Janne Tyldum ble 50 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Forferdelig

Janne og Morten gikk fra hverandre i 2016, fire år etter at de flyttet til Hollywood sammen. Mange husker trolig Janne best fra perioden da ektemannen var aktuell med filmen «The Imitation Game», som var nominert til flere Oscar-statuetter. Hun var alltid å se ved ektemannens side på røde løpere, og fikk i mediene skryt for sin glamorøse stil.

Det virket som at paret sto sterkt, men det skulle altså ikke vare. I begynnelsen av mars, da regissøren jobbet med «Defending Jacob», fikk han beskjed om at ekskona hadde gått bort. I løpet av forholdet fikk de sønnen Benjamin (12) sammen. I tillegg er Morten bonuspappa for Jannes to døtre - Jeanette (30) og Karoline (25).

- Det er bare forferdelig. Det er grenseløst trist at det skjedde, og det har vært veldig tøft for Benjamin og meg og alle involverte, sier han til Dagbladet, og fortsetter:

- Det er vanskelig når folk man fortsatt er i familie med, sliter med mørke tanker. Det er selvfølgelig noe som påvirker både en selv og alle rundt. forklarer han.

En god porsjon av intervjuet, som ikke handler om Tyldums imponerende karriere, handler om psykisk helse. Familien har fra første stund valgt å være åpen om at Janne hadde psykiske problemer, og at hun til slutt tok sitt eget liv.

- FORFERDELIG: Janne Tyldum ble 50 år gammel. Eksmannen hennes forteller nå om det store sjokket. Her er hun fotografert i 2015, på vei til W Magazines fest i Los Angeles. Foto: NTB scanpix
- FORFERDELIG: Janne Tyldum ble 50 år gammel. Eksmannen hennes forteller nå om det store sjokket. Her er hun fotografert i 2015, på vei til W Magazines fest i Los Angeles. Foto: NTB scanpix Vis mer

Morten mener det fortsatt er mye skam knyttet til tematikken, og han tror det er lurt å være åpen - slik at andre der ute ikke trenger å føle seg alene. Han forteller at skammen mange føler på gjør at de ikke oppsøker hjelp. Noe som var tilfellet for hans ekskone.

- Janne slet dessverre over en lengre periode. Hun er kanskje et eksempel på hvor vanskelig det er for noen å få den hjelpen de trenger – selv om de har ressurser, forklarer han.

Etter suksessen med «The Imitation Game» startet ekteparet selskapet Norse Code, som ble avviklet i fjor. Siden da har Tyldum startet selskapet Anonymous Content Nordic, som skal utvikle norsk og nordisk innhold for verden.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

Måtte i karantene

Nylig fortalte også Jannes datter Jeanette om sorgen. Det gjorde hun i et intervju med «God kveld Norge» på TV 2.

- Det har vært en berg-og-dal-bane av følelser og naturligvis veldig vanskelig. Vi fikk heldigvis et par uker etter det skjedde hvor resten av livet var relativt «normalt», og vi fikk mange klemmer og nærkontakt med våre nærmeste, sa hun i intervjuet.

Avdøde Tyldum bodde i California i USA, og familien reiste derfor dit etter at hun gikk bort. Da de kom hjem, bar det imidlertid rett i karantene som følge av tiltakene norske myndigheter har iverksatt for å hindre smitte av coronaviruset.

BISATT: Den 2. april ble Janne Tyldum bisatt fra Frogner kirke. Ved alteret hang det et bilde av henne på stranden. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BISATT: Den 2. april ble Janne Tyldum bisatt fra Frogner kirke. Ved alteret hang det et bilde av henne på stranden. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Hjemmekarantene etter en opplevelse som den type reise vi hadde, har vært tungt. Det er vanskelig å ikke kunne være med gode venner og familie, og at alt av sosiale sammenkomster blir avlyst. Skulle ønske man kunne få samle gode venninner og ta en pause fra alt det mørke, sa Tyldum til TV 2.

Janne Tyldums bisettelse fant sted i Frogner kirke 2. april. TV 2 dekket bisettelsen, der blant andre Mia Gundersen og Alexia Bohwim var til stede. Til kanalen sa sistnevnte at savnet var stort etter venninnen.

- Janne og meg var kjærlighet ved første blikk. Hun er den første dama jeg har møtt som sa hva hun mente. Hun var intelligent som faen, kunne masse og elsket å elske. Hun var jævlig elsket, sa Bohwim.

LES OGSÅ: Mistet moren: - Du skal vite at jeg gråter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer