Kanye West:

Snakker ut om sin psykiske lidelse

- Det er ikke noe handikap, det er «superkrefter».

NYTT ALBUM: På sitt siste album som ble utgitt torsdag, omtaler Kanye West for første gang sin mentale lidelse. Her med kona Kim Kardashian. Foto: Splash News/ NTB Scanpix
NYTT ALBUM: På sitt siste album som ble utgitt torsdag, omtaler Kanye West for første gang sin mentale lidelse. Her med kona Kim Kardashian. Foto: Splash News/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har det ikke akkurat vært stille fra Kanye West (40).

Artisten har stadig skapt overskrifter og furore på sosiale medier, etter å ha liret av seg en rekke kontroversielle utsagn.

På ni timer publiserte West i april blant annet 80 Twitter-meldinger hvor han beskrev Donald Trump som «broren» hans. Uken etter antydet han også til nettstedet TMZ at slaveriet i USA var et «valg».

Oppførselen, kombinert med tidligere sykehusinnleggelser, har fått mange til å spekulere i artistens helse.

Og i et intervju i forbindelse med utgivelsen av sitt nye album «Ye» torsdag, avslører artisten at han fikk diagnosen bipolar lidelse for et drøyt år tilbake.

- Superkrefter

Det var på sitt nye album «Ye» at artisten først skal ha kommet med avsløringen om diagnosen.

Til radioverten «Big Boy», i forbindelse med lanseringen av albumet, snakket West ifølge internasjonale medier ut om det han forteller er en relativt fersk diagnose med en «mental tilstand».

- Det var først da jeg var 39 år at jeg fikk diagnosen, men det er som jeg sier på albumet: Det er ikke noe handikap, det er superkrefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer