Bjørn Einar Romørens promillekjøring

Snakker ut om promillekjøringen

- - Selvfølgelig var det en lærepenge, sier Bjørn Einar Romøren.

SNAKKER UT: Tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren ble for et år siden stanset i en promillekontroll, som til slutt resulterte i fengsel og en saftig bot. Nå snakker han om skandalen. Foto: NTB scanpix
SNAKKER UT: Tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren ble for et år siden stanset i en promillekontroll, som til slutt resulterte i fengsel og en saftig bot. Nå snakker han om skandalen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I mars i fjor ble den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren (36) tatt i promillekontroll på vei til jobb. Han hadde drukket på en bar i Drammen, og ble vinket til side av en politibetjent.

Da 36-åringen blåste til 0,6 i promille, 0,4 prosentpoeng mer enn lovlig, ble det fort klart at han ikke kom til å kjøre fra stedet uten konsekvenser.

I mai ble han dømt til 18 dagers fengsel og en bot på 62 000 kroner. Han ble i tillegg fratatt førerkortet i 14 måneder. Han kunne overfor Dagbladet fortelle at han aktet å ta dommen som den var.

Nå snakker Romøren, som for tiden er markedssjef i hopp, om skandalen som skapte overskrifter landet rundt. Han sier nå at han angrer seg.

- Angrer

Det er i et intervju med VG at den tidligere verdenscupvinneren bryter tausheten om fyllekjøringen.

- Selvfølgelig angrer jeg. Og selvfølgelig har det vært en lærepenge. Det er bare helt naturlige menneskelige reaksjoner, forteller han.

Han hadde tatt noen glass på byen, og skulle på jobb dagen etterpå. Han regnet feil, og trodde promillen hadde lagt seg da han neste dag skulle kjøre bil. Slik gikk det imidlertid ikke. Han ble fraktet til Modum lensmannskontor, der han tok en ny promilleprøve.

Derfra ble han fraktet til Vikersund i politibil, og gikk på jobb «som normalt». Saken skulle derimot fort bli en av landets mest omtalte.

Ble oppvask

Saken ble ikke bare flittig diskutert i mediene, men også i familien og av skiforbundets ledelse. Overfor avisen bekrefter han at han fikk en skriftlig advarsel i etterkant, og VG erfarer at han fikk beholde jobben sin fordi han raskt la alle kortene på bordet.

Moren hans, som for øvrig er leder av hoppkomiteen, var blant dem som hadde det tungt. Hun gikk «på gangen» da saken ble diskutert internt.

Hjemme var det også ganske ullen stemning, kan han fortelle.

- Hva skal du si, liksom. Jeg har en sønn, Fred, på tre måneder, som ikke er så aktuell for promillekjøring ennå. Så jeg vet ikke hvordan det er å være forelder i så måte, svarer ham.

DOKUMENTAR: Et kamerateam har fått unik tilgang til hopplandslaget helt siden prøve-OL i fjor. I serien får vi se hvordan hopperne, trenerne og lederne takler oppturer og nedturer gjennom tidligere upubliserte videobilder fra innsiden av leiren. Video: MAX Vis mer

Pappaglede

Den tidligere verdensrekordholderen i hopp ble pappa for første gang i desember. Kona Martine Remsøy Romøren fødte på Vestre Viken i Bærum.

- Vi har ventet på dette i cirka ni måneder. Det ble en gutt, og vi trodde navnet skulle falle naturlig da han ble født. Men det er ikke blitt noe lettere i etterkant, sa den nybakte faren stolt til Dagbladet.

Romøren hadde verdensrekorden på 239 meter fra 2005 til 2011. I dag er det østerrikeren Stefan Kraft som har den gjeldende rekorden på 253,5 meter.

Romøren la opp i 2014, men er i dag en sentral bakmann for hopperne som markedssjef og dels medieansvarlig. Han vant også «71 grader nord» på TVNorge i 2015.

- Han kom ut og skrek. Far fikk klippet over snora. Alt var i skjønneste orden, fortalte Romøren om fødselen til avisen.

- Vi har en kortliste på navn. Det står mellom Fred og Emil. Men plutselig kan det bli noe helt annet, sa Romøren, som også var aktuell i dokumentaren «Hopplandslaget».

Paret endte til slutt på navnet Fred, og poden er i dag hele tre måneder gammel. Romøren er for øvrig ikke den eneste i hoppleiren som er blitt far de to-tre siste årene. Det samme har hovedtrener Alexander Stöckl, assistent Magnus Brevig, utøver Andreas Stjernen og trener Thomas Lobben.

- Det er viktig at vi jobber med rekrutteringen i hoppbakken, sa Romøren med et smil. ​

LES OGSÅ: Nå blir idrettsproffen mamma for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer