Snakker ut om kiloene og skammen

- Det er mange årsaker til at man bor i en stor kropp...

Publisert
SEHER.NO: Eli Rygg (56) ble på 80-tallet en av Norges største kjendiser gjennom det populære barne-TV-programmet «Portveien 2 på NRK.

Siden den gang har Eli gått på forfatterskole og gitt ut flere barnebøker, jobbet med vanskeligstilte barn på hjemstedet Son i Akershus og som foredragsholder innen temaene omsorg for barn og meditasjon.

Og 80-tallets store barne-TV-stjerne forteller at hun har gjennomgått en stor forandring siden årene med «Portveien 2».

- Nå viser jeg litt mer av hvem hele jeg er. Ikke bare den snille, romslige og blide Eli. Jeg har blitt mer av hele meg, selv om det har blitt litt mindre av meg, sier Eli Rygg til Seher.no under premieren av den nye sesongen av Tv Norge-programmet «Fire stjerners middag», der hun medvirker senere i år.

Eli fremstår nemlig i en adskillig slankere utgave i dag enn hun gjorde på høyden av sin TV-karriere. Og 56-åringen forteller at hun opplevde å bli behandlet annerledes da hun tidligere «bodde i en stor kropp».

- Ja, det er mye skam. Du får blikk og fy-ord etter seg og strenge leger og sånn. Det er mange årsaker til at man bor i en stor kropp, og så dømmer vi det på samme måte som med røyking. Det må vi bare børste av oss å glemme, sier Eli til Seher.no.

Nå tar den kommende «Fire stjerners middag»-deltageren et oppgjør med dagens utseende-fokus og skammen som ofte følger med det å ikke være slank.

- Tenk så lite vi ser av hverandre når vi bare ser utenpå. Av og til krever livet at man skal ha litt beskyttelse og ha noen ekstra kilo, og så kan man gå ned i vekt. Det er så mange faktorer, men vi har kastet det litt på skam. Glem det! Begynn å støtte hverandre isteden, så kanskje det kan bli litt bedre. Det har vært altfor mye fokus på hvordan vi skal se ut utenpå og litt mindre på hvordan vi skal kunne puste ut og heller være oss selv på innsiden, sier Eli til Seher.no.

De siste månedene har den såkalte lavkarbo-dietten gått som en farsott blant slankelystne nordmenn, men Eli Rygg har lite til overs for den populære slankekuren.

- Vet du, jeg har slitt veldig mye med det. Vi ble jo overlesset med det. Jeg ble møkka lei av å høre hva jeg skal spise. Jeg vil bestemme selv hva jeg spiser, og jeg er fornøyd nok. Jeg har tro på at man bør spise litt av alt. Jeg ble så lei av det, det ble altfor mye fokus på det, sier hun til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg bryr meg veldig om hvordan jeg ser ut

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer