ET SJOKK: Ifølge Ellen var det et stort sjokk for henne og ektemannen Stein å få vite at sønnen Joachim ville bli blind.  Foto: Stella Pictures
ET SJOKK: Ifølge Ellen var det et stort sjokk for henne og ektemannen Stein å få vite at sønnen Joachim ville bli blind. Foto: Stella PicturesVis mer

Snakker ut om familiesorgen

- Det å vite at barnet ditt kommer til å miste synet, er jo en slags vedvarende sorg...

SEHER.NO: Henne-redaktør og "Skal vi danse"-deltager Ellen Arnstad (43) opplevde alle foreldres mareritt, da hun og ektemann Stein Støa fikk den tunge beskjeden om at eldstesønnen Joachim (15) led av en sjelden sykdom.

Det forteller det profilerte paret i det nyeste nummeret av magasinet KK. 

Paret hadde merket sønnens synsproblemer allerede da han var fire år, og Joachim var syv da han fikk diagnosen som skulle forandre familiens liv, skriver bladet.

Ifølge leger ville sykdommen føre til at ungguttens syn gradvis ville forsvinne.

- Det var selvsagt et stort sjokk. Skulle vi hoppe av alt? Flytte utenlands? Selge huset? Vi var innom alle de tankene, men Joachim løp jo rundt oss som før og spilte fotball som før. Vi så på ham og alt det han var glad i, og skjønte at det ville skade ham å bryte opp, forteller Ellen til KK.

Ifølge Henne-gründeren har jobben vært veldig viktig for henne i den tøffe tiden. I dag har eldstesønnen blitt 15 år, og synet er nesten borte. I tillegg har han utviklet epilepsi.

- Det å vite at barnet ditt kommer til å miste synet, er jo en slags vedvarende sorg i meg. Men det er viktig for meg at ikke hele identiteten min er knyttet til å være mor til en syk gutt. Derfor har jobben vært veldig viktig. Jeg har hentet energi og styke fra å kombinere morsrollen med jobbutfordringer, forteller hun.

Også ektemannen Stein har vært en viktig støttespiller gjennom årene. De to møttes da Ellen fikk sin første jobb i Allers, mens Stein var redaktør. Ellen innledet et forhold til den 15 år eldre redaktøren, som forlot Allers da forholdet ble kjent.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Går hun ned mer - sier jeg stopp!