Ellen DeGeneres' ekskjæreste:

Snakker ut om ekskjærestens tragiske dødsfall

- Jeg tenkte at det ville vært fantastisk om man kunne plukke opp røret, ringe Gud, stille spørsmål og få svar.

ORDKNAPP: Talkshow-stjernen Ellen DeGeneres åpner seg sjelden om dødsfallet til ekskjæresten. Nå forteller 60-åringen om hvordan hun fant et lyspunkt midt i sorgen. Her med daværende president Barack Obama i 2016, da hun mottok «The Presidential Medal of Freedom». Foto: AP/ NTB Scanpix
ORDKNAPP: Talkshow-stjernen Ellen DeGeneres åpner seg sjelden om dødsfallet til ekskjæresten. Nå forteller 60-åringen om hvordan hun fant et lyspunkt midt i sorgen. Her med daværende president Barack Obama i 2016, da hun mottok «The Presidential Medal of Freedom». Foto: AP/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Før Ellen DeGeneres (60) ble en av verdens mest berømte talkshow-verter, sto hverdagen i stor kontrast til den tilværelsen hun nå befinner seg i.

I podkasten Armchair Expert forteller den tidligere stand up-komikeren om da hun som 20-åring bodde i New Orleans, hvor hun slet med å få endene til å møtes.

Som historien har vist, skulle DeGeneres gjøre enorm suksess. Det var imidlertid ikke gitt helt uten videre.

Bodde sammen

60-åringen avslører nemlig at materialet som førte til hennes store gjennombrudd i komikerbransjen, var inspirert av en av de mest tragiske hendelsene i hennes liv.

- Kjæresten min døde i en bilulykke da jeg var rundt 20 år gammel. På dette tidspunktet gjorde jeg ikke komedie, jeg tror jeg jobbet som servitør et sted. Jeg bodde med henne da hun døde, sier DeGeneres i podkasten.

GIFT: Ellen DeGeneres og Portia de Rossi møttes på begynnelsen av 2000-tallet, og giftet seg i 2008. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Ellen DeGeneres og Portia de Rossi møttes på begynnelsen av 2000-tallet, og giftet seg i 2008. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Talkshow-stjernen kan i disse dager markere at hun har vært gift med kona Portia de Rossi (45) i ti år. Før DeGeneres ble berømt, var hun imidlertid i et forhold med en annen kvinne. De to var samboere, men kranglet mye og slo til slutt opp.

60-åringen har tidligere uttalt at bruddet bare var ment å være midlertidig. Planen var at hun skulle flytte inn igjen. Slik ble det ikke.

- Jeg hadde ikke råd til å bo alene i leiligheten vi hadde sammen, så jeg flyttet til en liten kjellerleilighet. Der sov jeg på en madrass på gulvet som var infisert med lopper. Jeg pleide å skrive hele tiden. Jeg skrev dikt og låter og sånn. Jeg tenkte; «Hvorfor er denne vakre 21-åringen borte, mens jeg sitter her med loppene?».

- Ringe Gud

Tankene rundt egen situasjon, resulterte i humorinnslaget «Phone Call to God», som er blitt omtalt som en av DeGeneres' mest briljante gjennom karrieren.

- Jeg tenkte at det ville vært fantastisk om man kunne plukke opp røret, ringe Gud, stille spørsmål og få svar, sier hun i podkasten.

Dette ble, som kjent, knaggen for det nå berømte innslaget.

I et intervju med «Oprah's Master Class» har DeGeneres tidligere fortalt at hun og kjæresten hadde hatt en krangel bare timer før dødsfallet:

- Hun prøvde å overtale meg til å komme hjem igjen. Jeg lot som om jeg ikke hørte henne, fordi musikken var for høy (...) Jeg var veldig avvisende overfor henne, mintes hun om den siste kvelden de fikk sammen - på en konsert med broren til DeGeneres.

Saken fortsetter nedenfor.

- Fortsatte å kjøre

Kjæresten til Ellen DeGeneres forlot konserten tidligere enn henne.

På vei hjem passerte DeGeneres og følget hun kjørte sammen med åstedet for en bilulykke. En bil var delt i to, og sirener fylte lufta.

- Vi bare fortsatte å kjøre. Og neste morgen fant jeg ut at det var hun som hadde sittet i bilen (...) Det var mye skyldfølelse. Jeg tror det fikk meg til å innse hvor skjørt ... hvor fort man kan miste noen. I løpet av et øyeblikk, bokstavelig talt, var hun bare borte, sa hun i Oprah Winfrey-programmet i 2015.

FIKK PENGER: En tydelig overrasket nordmann blir med inn i stolen hos talkshowdronninga Ellen DeGeneres og får penger. Se hele klippet her! Du kan se programmet hver dag på TV3. Video: TV3 / The Ellen Show Vis mer Vis mer

I slutten av april 1997 skapte komikeren, skuespilleren og programlederen tv-historie, da rollefiguren hennes i tv-serien «Ellen» fortalte at hun var lesbisk i dobbeltepisoden «The Puppy Episode»

Bare et par uker tidligere hadde den virkelige Ellen DeGeneres gjort det samme på forsiden av magasinet Time, der tittelen erklærte følgende: «Jepp, jeg er homofil».

DeGeneres fikk enorm oppmerksomhet. «Ellen»-episoden ble sett av om lag 44 millioner, og vant en Emmy. Men DeGeneres selv måtte også tåle hard medfart - det var ikke hverdagskost i USA på 1990-tallet at tv-kjendiser kom ut av skapet.​

LES OGSÅ: Et liv preget av kritikk, tragedier og kjærlighet​

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer