Erik Follestad og ADHD:

Snakker ut om diagnosen

Har planer om å gå til behandling.

ÅPNER SEG: Den tidligere ishockeyspilleren Erik Follestad forteller om ADHD-diagnosen i komiker Morten Ramms podkast. Foto: Terje Bendiksby / NTB
ÅPNER SEG: Den tidligere ishockeyspilleren Erik Follestad forteller om ADHD-diagnosen i komiker Morten Ramms podkast. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For kort tid siden kom gladnyheten om at den tidligere ishockeyspilleren og «Spårtsklubben»-profil Erik Follestad (31) skal bli pappa.

Den hyggelige nyheten delte kjæresten Ingvild Schistad i et innlegg på Instagram. «Vi skal bli tre», skrev hun til et bilde av de to sammen.

Til VG fortalte Follestad at de venter en liten gutt, og at termin er i slutten av juni. Han la heller ikke skjul på at det blir stort med en liten arving.

- Vi får håpe han blir mest lik moren sin. Det er mye som kan gå galt hvis han arver mest fra far, sa han til avisen.

Denne uken er Follestad gjest i komiker Morten Ramms (42) podkast «Må på behandling - Med Morten Ramm». I podkasten kommer de inn på flere temaer, blant annet Follestads oppvekst og ADHD-diagnose.

HOS KLOPPEN: Jon Almaas avslører at Erik Follestad brøt seg inn i en hytte under innspilling av 71 grader Nord - Norges tøffeste kjendis. - Litt for moro skyld! Video: TV 2 Vis mer

Planer om behandling

Follestad beskriver seg selv som et barn som ofte ga faen, noe som ikke sjelden resulterte i at foreldrene hans måtte i møter med lærere.

På et av disse møtene fikk foreldrene beskjed om at Follestad egentlig bare var en snill gutt, men at han var litt vilter innimellom.

- Så fant vi ut mange, mange år etterpå at det er jo ADHD ganger et par hundre oppi toppen min. Jeg fikk det bekreftet da jeg var 23 år, sier han.

Follestad utdyper at han ikke er hyper som følge av ADHD-en, men at det ofte snurrer oppi topplokket hans.

Ifølge Lommelegen står ADHD for attention deficit hyperactivity disorder. Personer med denne diagnosen har ofte problemer med konsentrasjon, hyperaktivitet og impulsivitet, og har hatt disse problemene siden barndommen.

ÅPEN: I en episode av «En kveld hos Kloppen», avslørte TV-personlighet og skuespiller Håvard Lilleheie at han fikk ADHD-diagnosen i voksen alder. Foto: TV 2 Vis mer

Senere i podkasten innrømmer Follestad at han har planer om å gå til behandling for å få sortert tankene sine. Det var gjennom podkasten hans «Hvordan har du det, mann?», at 31-åringen kom inn på tanken.

- Kanskje livet mitt blir litt lettere, og kanskje den sier at jeg burde prøve meg på en liten dose med ADHD-medisin for å få senket skuldrene litt, forklarer den vordende faren.

Follestad har nemlig hittil aldri vært medisinert for ADHD, og påpeker at det er mye han har klart frem til nå uten medisiner.

- Jeg har tenkt at jeg har klart mye frem til nå uten, tenk om jeg blir helt annerledes? Eller tenk om jeg blir helt flat hvis jeg begynner på sånne medisiner? legger han til.

KJÆRESTER: Erik Follestad med kjæresten Ingvild Schistad. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Overfor Se og Hør forteller Follestad at han som nevnt skal på behandling, og at han får se hva han ender opp med.

- Skulle du ønske at du visste at du hadde ADHD tidligere?

- Det kan godt hende at det hadde hjulpet å vite det tidligere, men nå fikk jeg ikke det. Det hadde kanskje gitt en forklaring på hva som har skjedd, men jeg har klart meg veldig bra, svarer han.

Viste frem kjæresten

Som nevnt skal Follestad bli pappa for første gang i juni. Det var i slutten av november i 2019 at Follestad bekreftet overfor VG at han hadde fått seg kjæreste. Da hadde de allerede vært sammen en stund.

- Ja, jeg har kjæreste. Det er ikke noen hemmelighet. Vi har vært sammen ganske lenge, vi, sa han den gang.

VENTER BARN: Erik Follestad og kjæresten Ingvild Schistad blir foreldre for første gang i juni. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VENTER BARN: Erik Follestad og kjæresten Ingvild Schistad blir foreldre for første gang i juni. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Bekreftelsen kom om lag to uker etter at influenser og «Spårtsklubben»-kollega Mads Hansen (37) avslørte at den tidligere ishockeyspilleren hadde kjæreste.

Noen måneder senere viste Follestad frem kjæresten på premierefesten til «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», der han var en av deltakerne. Overfor Se og Hør kunne Schistad den gang avsløre at hun faktisk ikke visste hvem Follestad var i starten.

AVSLØRER: I en episode av «Sofa» ser Martine Lunde og kjæresten Aleksander Sæterstøl på Selda Ekiz som er på Lindmo og snakker om graviditeten. Da avslører Martine at hun ønsker seg tvillinger. Vis mer

- Jeg ante jo ikke at Erik var kjent i det hele tatt da vi møttes, og det var for så vidt veldig greit, for da ble jeg kjent med ham utenom den offentlige personen, innrømmet hun, og fortsatte:

- Men hverdagen blir ikke akkurat veldig preget av at han er en offentlig person.

- Neida, jeg ligger på sofaen og drar meg, og hun vasker tøy og klager litt på meg, så det er vanlig prosedyre, la Follestad til, og røpet samtidig at de to også var samboere.

LES OGSÅ: Slik svarer hun på kjæreste-stikket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer