Petter Stordalen:

Snakker ut om den nye kjæresten

- Hun ble værende i 100 dager, sier hotellkongen.

NY KJÆRESTE: Petter Stordalen snakker om sin nye kjæreste, Märta Elander Wistén, i et ferskt intevrju med Aftonbladet. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
NY KJÆRESTE: Petter Stordalen snakker om sin nye kjæreste, Märta Elander Wistén, i et ferskt intevrju med Aftonbladet. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I starten av juli ble det kjent at den norske hotellkongen Petter Stordalen (57) hadde funnet kjærligheten.

Choice-gründeren var fram til i fjor gift med Gunhild Stordalen (41), men for et knapt år siden kunngjorde de at de skulle flytte fra hverandre.

Dermed overrasket det mange at han på åpningen av Villa Copenhagen i sommer viste fram sin nye kjæreste - 30 år gamle Märta Elander Wistén.

Den gang uttalte Stordalen at det var coronakrisen som førte de to sammen, og at 30-åringen ble «stuck» med ham i Oslo da alt stengte ned.

Paret har ikke gitt noen andre intervjuer siden den gang - før nå. I en sjelden opptreden for svenske Aftonbladet snakker det forelskede kjæresteparet nå ut om sine første måneder som kjærester.

Ble i 100 dager

Aftonbladet har også tatt noen nye bilder av paret, der det tydelig kommer fram at de er forelsket i hverandre. Avisen møtte dem på hotellet At Six i Stockholm, der de fortalte i detalj om hvordan de ble et par.

KASTET UT: Da Petter Stordalen stilte noen krav til «Skavlan»-redaksjonen, gikk det ikke helt som han hadde tenkt. Lyd: Storm Productions Vis mer

Etter å ha møttes et par ganger, ble det bestemt at hun skulle komme til Oslo. Timingen var likevel kanskje ikke den beste, midt under en pandemi.

- Jeg sa at dette kanskje ikke var det rette tidspunktet, at jeg ikke var mitt beste jeg på grunn av denne krisen. Hun sa at hun fortsatt skulle komme for et par dager, sier Petter Stordalen til den svenske avisen.

Dette må ha vært rundt mars måned, da regjeringen innførte de mest inngripende tiltakene i fredstid. Det innebar blant annet en 14 dagers innreisekarantene for alle, også besøkende fra Sverige.

- Märta kom og Norge gikk ned i «lockdown». Hun ble værende i 100 dager, vi var i samme hus 24/7. Hun fikk skiftet fokuset mitt fra alt det fryktelige som skjedde. Coronaen har ikke bare vært negativ, fortsetter han til avisen.

Märta Elander Wistén er tidligere sprangrytter, og toppet karrieren med gull i laghoppping for Sverige i EM i 2007. Hun er født i Stockholm, men oppvokst i Göteborg.

Da forholdet ble kjent tidligere i år, fortalte hotellkongens eks at hun var lykkelig på det nye parets vegne.

- Jeg er glad Petter har funnet kjærligheten igjen, det fortjener han. Petter og jeg er for alltid gode venner, og jeg ønsker dem alt godt. Jeg har ikke møtt Märta ennå, men jeg har hørt så mye bra og gleder meg til å bli kjent med henne, sa Gunhild til VG.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, forteller Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

Kunngjorde brudd

Det var i november i fjor at Petter og Gunhild Stordalen sjokkerte landet da de kunngjorde nyheten om at de hadde bestemt seg for å flytte fra hverandre.

- Det føles rart å sende ut informasjon om noe så privat, men for å unngå rykter og spekulasjoner velger vi å være åpne om at vi fra midten av november kommer til å flytte fra hverandre, sa Gunhild og Petter i en pressemelding den gang.

I pressemeldingen sto det også at de har hatt 14 fantastiske år sammen, men at det ikke alltid går som det skal.

Paret hadde da vært gift i ni år, og kjærester i 14. Nyheten kom spesielt overraskende på for mange, særlig siden de et par dager i forveien hadde invitert til en gedigen halloweenfest - der de selv sto sammen på scenen.

Stordalen-paret understreket også at de fortsatt er hverandres beste venner og støttespillere, til tross for at de ikke lenger skulle bo sammen.

Siden den gang har både Petter og Gunhild snakket åpent om både forholdet og bruddet, og skal tilsynelatende fremdeles ha et godt og nært vennskap. Det er noe som har vært spesielt tydelig på sosiale medier, der det titt og ofte dukker opp bilder av eksparet sammen.

LES OGSÅ: Derfor er hun singel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer