Aksel Hennie:

Snakker ut om de ekstreme forvandlingene

Skuespiller Aksel Hennie har ofret mye for ulike roller opp gjennom årene - noen mer brutale enn andre.

OFRET MYE: Skuespiller Aksel Hennie har opp gjennom årene vært gjennom ekstreme forvandlinger for å passe inn i de ulike rollene han har fått tildelt. Foto: TV 2
OFRET MYE: Skuespiller Aksel Hennie har opp gjennom årene vært gjennom ekstreme forvandlinger for å passe inn i de ulike rollene han har fått tildelt. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Aksel Hennie (44) har gjort enorm suksess som skuespiller opp gjennom årene, og er en av Norges fremste skuespillere. 44-åringen har spilt sentrale roller i filmer som «Buddy», «Uno», «Max Manus» og «Hodejegerne »- for å nevne noen.

Skuespilleren har også medvirket i utenlandske filmer som «The Martian», «The Cloverfield Paradox» og «Hercules».

Det å være skuespiller har imidlertid sin pris da man i enkelte tilfeller er nødt til å gjennomgå en drastisk forvandling - for å passe inn i rollene man får tildelt. Dette er noe Hennie, som mange andre i samme bransje, har fått erfare i løpet av sin skuespillerkarriere.

DRASTISK ENDRING: 22 år gamle Andrea Ivanova fra Bulgaria vekker oppsikt verden over med forvandlingen sin. Video: Rød Løper Vis mer

Fjernet tenner og tok botox

De fleste minnes nok Hennies rolle som Joshua French i filmen «Mordene i Kongo». Filmen tar blant annet for seg rettssaken mot Tjostolv Moland, spilt av Tobias Santelmann (40) og Joshua French etter drapet på den kongolesiske sjåføren Abedi Kasongo. De to ble arrestert og fengslet i det afrikanske landet for spionasje og drap i 2009.

For rollen som Joshua French har Hennie tidligere avslørt at han måtte ofre mer enn blod, svette og tårer.

- Fysisk så har jeg gått ned 15-16 kilo, jeg har fjernet tenner og tatt botox i halve pannen, så fysisk har jeg gjort det jeg kan. Psykisk har jeg lagt hele sjelen min i det, sa Hennie til TV 2 for to år siden.

KOLLEGER: I filmen «Mordene i Kongo» var det Aksel Hennie og Tobias Santelmann som hadde hovedrollene. Foto: Fredrik Hagen / NTB
KOLLEGER: I filmen «Mordene i Kongo» var det Aksel Hennie og Tobias Santelmann som hadde hovedrollene. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Videre forklarte skuespilleren at han skar av deler av sine egne tenner, og at de ble fjernet og erstattet av proteser. Dette ble heldigvis gjort hos en profesjonell tanntekniker.

Denne uken er han gjest hos «Skavlan», og der blir de ekstreme forvandlingene han har vært gjennom i anledning rollene sine, raskt et av temaene.

SINNSYKT: At halloweenfeiring har blitt en stor greie, også her til lands, er ikke å stikke under en stol. Men dronningen av utkledning er og forblir Heidi Klum. Sjekk den syke forvandlingen. Reporter: Thea Hope. Video: Heidi Klum/Rød Løper Vis mer

- Kjenner ikke meg selv igjen

I tv-programmet viser programleder Fredrik Skavlan (54) frem to bilder av skuespilleren, før han deretter stiller spørsmål ved hvem av bildene som er mest lik hvordan Hennie føler seg på innsiden.

Bildene han viser frem er da Hennie portretterte Joshua French og gikk som nevnt drastisk ned i vekt, samt fra da han hadde en rolle i filmen «Hercules».

- For det første synes jeg det er rart å se det fordi jeg kjenner ikke meg selv igjen. Jeg ligger et eller annet sted i midten der. Han er veldig mye sunnere han med store overarmer. Han trengte ikke å gå så ofte til legen for å sjekke hvordan det sto til med indre organer heller, sier Hennie i tv-programmet om de to bildene.

Liker å utfordre seg selv

Skuespilleren forklarer videre at i yrket sitt får han muligheten til å utforske og teste grenser for hva hans apparat og system kan tåle av påkjenning, men også hvor nærme han kan komme det mennesket han skal portrettere.

- Når jeg skal portrettere et menneske som har sittet i fengsel, sultestreiket, ikke spist, og jeg vet at han har gått ned veldig, veldig mange kilo. Så har jeg lyst til å se hvor nærme det jeg kan komme på en slags forsvarlig måte. Det samme gjelder det andre bildet: Hvor sterk kan du bli? Hvor stor kan du bli?, fortsetter han.

Hennie mener at det handler om å hele tiden prøve å treffe potensialet sitt, og at man prøver å jobbe hardt for å gjøre sitt beste på det stedet man er.

- Og hvis man utfordrer seg selv stadig, setter seg selv i posisjoner og situasjoner, og har opplevelser som er litt utenfor komfortsonen - jo lettere har man det når ting blir vanskelig, avslutter han.

Aksel Hennie har hittil ikke besvart Se og Hørs henvendelse.

STJERNEPAR: I fjor feiret Victoria og David Beckham 20 års ekteskap. Disse årene har vært preget av en rekke ulike stiler. Video: Rød Løper Vis mer

Liker å ha kontroll på kroppen

I et tidligere intervju med Dagbladet Magasinet har Hennie åpnet seg om hvordan han blir påvirket av de tøffe regimene kroppen hans må igjennom for enkelte roller:

- Jeg blir jævlig opptatt av mat, ja, usunt opptatt av mat. Men jeg liker å se at jeg har kontroll på kroppen min. At jeg har kontroll over instrumentet mitt, sa han til magasinet.

VIL HA KONTROLL: Aksel Hennie har tidligere fortalt at han er ekstremt opptatt av mat, og at det er viktig for ham å ha kontroll på kroppen sin. Her er han avbildet i rollen som Max Manus i filmen med samme navn. Foto: Moviestore / REX / NTB
VIL HA KONTROLL: Aksel Hennie har tidligere fortalt at han er ekstremt opptatt av mat, og at det er viktig for ham å ha kontroll på kroppen sin. Her er han avbildet i rollen som Max Manus i filmen med samme navn. Foto: Moviestore / REX / NTB Vis mer

Den prisbelønte skuespilleren innrømmet at han forsto hvordan folk kunne utvikle spiseforstyrrelser. Han hadde nemlig kjent på noe av det lignende selv:

- Ja, i perioder. For man blir sykelig opptatt av mat og trening. Og det skjer fort, altså, fortsatte han.

LES OGSÅ: Gikk ned 15 kilo på åtte uker for filmrolle

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer