Aksel Hennie:

Snakker ut om de ekstreme forvandlingene

Skuespiller Aksel Hennie har ofret mye for ulike roller opp gjennom årene - noen mer brutale enn andre.

OFRET MYE: Skuespiller Aksel Hennie har opp gjennom årene vært gjennom ekstreme forvandlinger for å passe inn i de ulike rollene han har fått tildelt. Foto: TV 2
OFRET MYE: Skuespiller Aksel Hennie har opp gjennom årene vært gjennom ekstreme forvandlinger for å passe inn i de ulike rollene han har fått tildelt. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Aksel Hennie (44) har gjort enorm suksess som skuespiller opp gjennom årene, og er en av Norges fremste skuespillere. 44-åringen har spilt sentrale roller i filmer som «Buddy», «Uno», «Max Manus» og «Hodejegerne »- for å nevne noen.

Skuespilleren har også medvirket i utenlandske filmer som «The Martian», «The Cloverfield Paradox» og «Hercules».

Det å være skuespiller har imidlertid sin pris da man i enkelte tilfeller er nødt til å gjennomgå en drastisk forvandling - for å passe inn i rollene man får tildelt. Dette er noe Hennie, som mange andre i samme bransje, har fått erfare i løpet av sin skuespillerkarriere.

Fjernet tenner og tok botox

De fleste minnes nok Hennies rolle som Joshua French i filmen «Mordene i Kongo». Filmen tar blant annet for seg rettssaken mot Tjostolv Moland, spilt av Tobias Santelmann (40) og Joshua French etter drapet på den kongolesiske sjåføren Abedi Kasongo. De to ble arrestert og fengslet i det afrikanske landet for spionasje og drap i 2009.

For rollen som Joshua French har Hennie tidligere avslørt at han måtte ofre mer enn blod, svette og tårer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer