Drapet på Kim Wall:

Snakker ut om datterens brutale bortgang

- Aldri grått så mye som jeg har gjort det siste året.

REVET VEKK: Foreldrene til Kim Wall, Joachim og Ingrid, opplevde sitt livs mareritt da datteren ble drept i fjor sommer. Nå har de skrevet bok sammen om det brutale året. Foto: Ritzau / NTB Scanpix
REVET VEKK: Foreldrene til Kim Wall, Joachim og Ingrid, opplevde sitt livs mareritt da datteren ble drept i fjor sommer. Nå har de skrevet bok sammen om det brutale året. Foto: Ritzau / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Drapet på den svenske journalisten Kim Wall rystet en hel verden i fjor sommer. Wall ble brutalt myrdet mens hun jobbet med en reportasje om den danske ubåtbyggeren og hobbyingeniøren Peter Madsen, som senere har erkjent å stå bak den umenneskelige ugjerningen.

I fredagens «Skavlan» gjør Kim Walls foreldre en sjelden opptreden for å fortelle om tiden etter drapet - som fikk medieoppmerksomhet verden over.

Parallelt med dette har de stilt opp i et større intervju med svenske Dagens Nyheter, der de åpner seg om alt fra uvisstheten om den først savnede Kim, til sorgen som oppsto da dødsårsaken ble avklart.

- Trodde det var tull

Selv hadde Kim tilbrakt tid hjemme i familieboligen i dagene før hun ble drept. Den 30 år gamle, anerkjente journalisten rakk å introdusere kjæresten, danske Ole Stobbe, for foreldrene, før de satte kursen mot København.

Dagen etterpå har Kim og moren, Ingrid Wall, en hyggelig telefonsamtale. Grytidlig neste morgen, fredag 11. august, får sistnevnte sjokkbeskjeden:

- Stemmen i telefonen er skarp og påtrengende. Det er Ole, Kims kjæreste, som forteller at Kim er borte. Hadde det ikke vært for uroen i stemmen hans, hadde jeg trodd at det var tull, forteller Ingrid Wall til Dagens Nyheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer