Ari Behns foreldre

Snakker ut hos Fredrik Skavlan

Ari Behns foreldre, Olav Bjørshol og Marianne Behn, gjester denne helgen «Skavlan».

HOS SKAVLAN: Olav Bjørshol og Marianne Behn snakker ut i «Skavlan» om sønnens død og deres åpenhet i etterkant. Foto: TV 2
HOS SKAVLAN: Olav Bjørshol og Marianne Behn snakker ut i «Skavlan» om sønnens død og deres åpenhet i etterkant. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at kunstner og forfatter Ari Behn gikk bort første juledag, har familien hans hele veien vært åpen om at Behn tok sitt eget liv. Familien har fått mye ros for åpenheten, spesielt med tanke på fokuset de har rettet mot mental helse.

Forrige uke snakket Behns foreldre, Marianne Behn (66) og Olav Bjørshol (67), ut i et større intervju med Se og Hør, og den kommende helgen skal de, ifølge Dagbladet, gjeste Fredrik Skavlans (53) talkshow «Skavlan» på TV 2.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier følgende om dette til avisen:

- Hvem som er gjester hos «Skavlan» denne uka vil bli kjent torsdag.

Torsdag skriver TV 2 i en pressemelding av Behn og Bjørshol kommer til «Skavlan» for å minnes sønnen slik han var for dem, og å fortelle hvorfor de har valgt å være åpne om selvdrapet.

SNAKKET UT: Det var forrige uke Ari Behns foreldre gjorde sitt første intervju etter sønnens død. Foto: Faksimile fra Se og Hør
SNAKKET UT: Det var forrige uke Ari Behns foreldre gjorde sitt første intervju etter sønnens død. Foto: Faksimile fra Se og Hør Vis mer

Snakket ut for første gang

Den kjente kunstnerens foreldre snakket ut for første gang til Se og Hør i forbindelse med minnesamværet etter bisettelsen, og Behns mor kunne blant annet fortelle bakgrunnen for hvorfor familien gikk så tidlig ut med at sønnen hadde tatt sitt eget liv.

- Ari var en kjent person. Vi valgte å si det som det var, for ikke å skape spekulasjoner - og med håp om å kunne være til hjelp for andre, fortalte Marianne Behn.

I intervjuet gikk også Behns far nærmere inn på sønnens siste døgn. Selv var han på besøk hjemme hos Ari i Lommedalen både julaften og første juledag.

- Det var jeg som fant ham. I dag er jeg svært takknemlig for at jeg fikk være hos ham, fortalte Olav.

Opprinnelig skulle Ari ha feiret julaften som kongeparets gjest sammen med Märtha Louise og deres tre døtre på Kongsseteren, men måtte avlyse. Kunstneren følte seg for dårlig til å delta, og planene ble derfor endret til at han skulle reise til Larkollen for å feire jul sammen med foreldrene. Denne planen ble heller aldri noe av, og dermed besluttet faren å reise til sønnen tidlig på julaften.

- Ari var ikke alene da han valgte å avslutte livet. Det virket som om Ari hadde funnet en slags ro den siste dagen, fortalte han til Se og Hør.

- Min førstefødte

Foreldrene holdt også tale i kirken under bisettelsen i Oslo domkirke 3. januar.

- Kjære Mikisen min. I en bokdedikasjon til meg skrev du: Til min elskede «mama». Takk for livet. Fra din sønn, Ari Mikael. Det har berørt meg dypt, sa Marianne Behn, og beskrev videre hvordan verden er full av farger - også mørke.

TAR FARVEL: Harald Rønneberg vil minnes Ari Behn som en herlig fargeklatt. Vis mer

- De siste årene malte du også livsdramaet. Du berørte med hele deg. Når vi beskriver følelser kan vi også bruke farger. Alle fargene kan relatere seg til forskjellige følelser og nyanser. Kjære Ari, du hadde det store spennet. Larger than life. Du rommet så mye, sa hun videre.

Aris far tok deretter over:

- Kjære Ari, min førstefødte sønn. Øyeblikket da jeg holdt deg i armene for første gang var ubeskrivelig. Jeg var stolt og glad. Du var inderlig ønsket, før unnfangelsen. Aldri hadde jeg drømt om et slikt brutalt rollebytte. Jeg står her og minnes deg, sa faren.

Trenger du hjelp?

Akutt selvmordsfare: 113

Legevakt: 116117

Kirkens SOS Telefon: 22 40 00 40 //

Nettsted: https://www.kirkens-sos.no/

Mental helse Telefon: 116 123 //

Nettsted: https://www.sidetmedord.no/

Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging sine informasjonssider: http://nssfinfo.no/

LES OGSÅ: Her skal Ari Behn gravlegges

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer