Magnus Devold:

Snakker ut: - Forferdelig vondt

Komiker Magnus Devold (36) var sammen med Atle Antonsen (53) da sistnevnte skal ha kommet med rasistiske ytringer mot Sumaya Jirde Ali (24).

Oslo 27.04.2022 Presentasjon av årets Gullruten-nominerte på Edderkoppen - Magnus Devold
Oslo 27.04.2022 Presentasjon av årets Gullruten-nominerte på Edderkoppen - Magnus Devold Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag formiddag kom nyheten om at komiker Atle Antonsen er anmeldt av Sumaya Jirde Ali for grov rasisme og bruk av fysisk makt.

Ali delte sin historie på Facebook og det kom frem at komiker Magnus Devold også var til stede under deler av hendelsen.

Nå har Devold uttalt seg om situasjonen.

I en rekke storys på Instagram beskriver han det som en «veldig fæl situasjon».

- Ut av det blå

«Sumaya har min fulle støtte når hun anmelder. Og jeg har forferdelig vondt av henne. Absolutt ingen fortjener å oppleve dette», skriver Devold.

Videre skriver Devold at han ønsker å fortelle noen detaljer som han husker fra kvelden.

«Dette er ingen unnskyldning, men min opplevelse av hendelsen».

ANTIRASISME: Tinashe Williamson vinner pris for årets forbilde og baserer talen på rasisme. Vis mer

Han forklarer:

«Jeg kom til bordet en stund etter de hadde satt seg og fikk derfor ikke med meg noe av tonen eller innholdet i samtalen før Atle, for meg ut av det blå, sa 'Du er for mørk til å være her'».

- Ikke greit å si

Devold skriver at Antonsen så gjentok setningen og at han selv skal ha sagt:

«'Atle, det der er ikke greit å si'».

Devold sier at han ikke fikk med seg den fysiske konfrontasjonen og ikke har noe godt svar på hvorfor han ikke fikk den med seg.

«Etterpå, ute på fortauet, har Maria og jeg en samtale med Sumaya og hennes venninne. Der beklager jeg at jeg ikke reagerte før andre gangen det ble sagt», skriver Devold.

KRITIKK: Den norske komikeren Espen Eckbo er kanskje best kjent for sine mange rollefigurer og karakterer. Nå er det spesielt én karakter som har fått Instagram-brukere til å se rødt. Vis mer

Han erkjenner at det han var vitne til gjorde ham helt «paff», og at han har hatt kontakt med Ali i tida etter for å beklage at han var passiv da hendelsen forekom.

Delte unnskyldning

Antonsen har også delt en offentlig beklagelse til Ali på Facebook, og skrev at det som skulle bli en hyggelig kveld med øl og prat endte i katastrofe.

«Det kan jeg takke én person for: meg selv», skrev han.

«Den som ble utsatt for katastrofen, er Sumaya Jirde Ali. Denne kvelden møtte hun en full komiker som lirte av seg helt utrolig dumme ting. Det er ingen unnskyldning at de idiotiske kommentarene var et slags forsøk på spøk. For det jeg sa var bare idiotisk. Punktum».

Videre forklarte han at han alltid har hatt respekt for Ali og anser henne for å være en viktig stemme. Det skal ha vært utgangspunktet hans for å snakke med henne den kvelden.

«Det gikk som alle forstår skikkelig galt. Unnskyld, Sumaya Jirde Ali. Unnskyld, dere andre som var til stede den kvelden. Og unnskyld til alle dere andre som blir lei seg eller forbanna over mitt ekstremt klønete forsøk på å være morsom. Dette var ikke morsomt. Dette er ikke morsomt. Det kommer aldri til å bli det heller».

LES OGSÅ: - Gir meg litt mareritt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer